מתכון לחופשה באיטליה, פרק 2
השבוע בתוכנית: משה בראל והשף שאול בן אדרת ממשיכים את המסע הקולינרי באיטליה ומגיעים לעיר הנמל אמלפי, שם הם טועמים מנות מקומיות ומבקרים בחוף סודי שאהוב על המפורסמים
מערכת חיים טוב
24.12.13, 15:02
משה בראל (פסטה דלה קזה) והשף שאול בן אדרת (קימל) ממשיכים במסע הקולינרי שלהם באיטליה, והפעם – לאזור עיר הנמל אמלפי שמדרום לנאפולי. הם פוגשים את ג'יובני פולייזה, מנהל מחלקת איטליה בכרמל שירותי תיירות, שמספר להם על אזור החוף של אמלפי - מפוזיטנו ועד סלרנו, ועל העיר אמלפי הבנויה על טרסות עד הים. הם מבקרים בחוף הסודי שגם גרטה גרבו וז'קלין אונסיס אהבו לרחוץ בו, ומשם – לאכול. הם מתארחים במסעדת דה ארמנדינו, פוגשים בבעלים ארמנדינו פראיינו, ומרימים כוסית לחיים. בחברת השף סטפנו פטרי הם מכינים מנה של דג ריצ'ולה אלה פאזנה – דג מטוגן ברוטב שמן זית, שום, צדפות, חסילונים, עגבניות שרי ואורגנו. למחרת הם מבקרים במפעל דולפין אנשובי, המייצר אנשובי משובח כבוש במלח ומשומר בשמן זית. בהמשך הם מתארחים בביתה של ד'אליה – בשלנית ביתית שמכינה תבשיל של אורז וירקות עם פלפלים, קישואים, חצילים, נקניק וזעפרן. משם הם ממשיכים לסיבוב מעדניות במרכז העיר אמלפי, ומקנחים בסנדוויץ' גלידה.