מרכיבים (5 מנות)

 

לפתיתים

  • 4 כפות שמן
  • 2 כוסות פתיתים
  • 1 כפית פפריקה (חריפה או מתוקה)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות מים רותחים

 

לירקות

  • שמן לטיגון
  • 1 חציל, חתוך לקוביות בינוניות בקליפתו
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות בינוניות
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות בינוניות

 

אופן ההכנה

 

הפתיתים

  1. יוצקים לסיר בינוני את השמן ומחממים על להבה נמוכה. מוסיפים את הפתיתים והתבלינים ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
  2. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים כ־6 דקות, עד שהמים נספגים בפתיתים. מורידים מהאש.

 

הירקות

  1. מחממים שמן בסיר (לטיגון עמוק) או במחבת (לטיגון רגיל). מטגנים, בנפרד בכל פעם, את החציל, הפלפלים והקישוא עד שהם מתרככים (אבל לא יותר מדי). מניחים על צלחת מרופדת במגבות נייר.
  2. מוסיפים את הירקות לסיר הפתיתים. מערבבים ומגישים חם.