זהו צלי בשר קלאסי מהמטבח הצרפתי. אין כאן יותר מדי תיבול או מצרכים: הכל נכנס לסיר אחד, אש קטנה, הרבה זמן, הרבה אהבה - ובסוף יוצא צלי בשר נימוח שבו המרכיבים מדברים בעד עצמם.
מרכיבים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 1/2 1 ק"ג בשר שריר קדמי (נתח מספר 8), חתוך לקוביות בגודל של כ-3X3 ס"מ בערך
- 2 כוסות יין לבן יבש
- 1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
- צרור טימין קטן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 סלסילות פטריות (אפשר גם 2 קופסאות שימורים מסוננות מנוזלים)
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצל והבשר ומטגנים כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבשר משנה את צבעו.
- מוסיפים לסיר את היין הלבן, העגבניות המרוסקות, הטימין ומים עד לכיסוי הבשר ולא יותר (אם רוצים, אפשר להוסיף ציר בקר במקום המים). מתבלים במלח ובפלפל.
- מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד במשך כ-3 שעות, עד שהבשר רך.
- מוסיפים את הפטריות ומבשלים עוד חצי שעה.
- מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria
ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין"
בהוצאת מייזליק ספרים