רוצים משהו מיוחד ליד הקפה? נסו את עוגיות החמאה הפריכות האלה, שמנוקדות בקפה ובשקדים ומוקפות במעטה נוצץ ומתפצפץ.
חוץ מהטעם הנפלא יש לעוגיות האלה יתרון נוסף: אפשר להקפיא את הבצק ובשעת הצורך לשלוף אותו ולאפות – ויש עוגיות ביתיות טריות תוך פחות מרבע שעה.
מרכיבים
כ-60 עוגיות
- 2 כוסות קמח רגיל
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1 כפית אבקת אספרסו או 1 כפית קפה שחור
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 3/4 כוס שקדים פרוסים או שבבי שקדים
- 2 כפיות תמצית שקדים (להשיג בכל רשתות השיווק)
- 1/2 כוס סוכר דמררה
אופן ההכנה
- שמים במעבד מזון את הקמח, המלח, אבקת הסוכר, הקפה וקליפת התפוז ומעבדים כמה שניות, לערבוב.
- מוסיפים את קוביות החמאה ותמצית השקדים ומעבדים קצרות, רק עד שהבצק מתחיל להתאחד לפירורים גדולים (בכל שלבי ההכנה חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע בפריכות שלו).
- מוסיפים את השקדים ומעבדים קצרות, רק עד שהם נטמעים בבצק.
- מעבירים את הבצק למשטח העבודה ולשים אותו בכמה תנועות, רק עד שהוא הופך לאחיד.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים, ויוצרים מכל אחד מהם גליל בקוטר של כ-3 ס"מ.
- מפזרים את סוכר הדמררה על נייר אפייה ומגלגלים בו את הגלילים, כך שיצופו בסוכר מכל צדיהם.
- עוטפים את הגלילים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות (ועד יומיים), להתייצבות (אפשר גם לשמור את הגלילים במקפיא במשך 3 חודשים).
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- חותכים את הגלילים לעוגיות עגולות בעובי של כ-1 ס"מ. מניחים את העוגיות בתבנית.
- אופים 14-12 דקות, עד שתחתית העוגיות והשוליים שלהן מזהיבים.
- מצננים על רשת.
- אורלי חרמש, קונדיטורית, כותבת את הבלוג brown sugar,
שבו תמצאו עוד הרבה מתכונים לעוגות, עוגיות ומאפים. לחצו כאן כדי להכינס לבלוג