חברתי חנה סיפרה לי על חטיף תמרים שהיא נוהגת להכין ולקחת לעבודה - ממתק מהסוג המפנק אבל גם בריא. היא מערבבת את כל המרכיבים, יוצקת לתבנית כיכר, מהדקת, מקררת, חותכת למלבנים ועוטפת בנייר - וכך יוצרת לעצמה חטיף אנרגיה.

 

המתכון של חנה כלל קקאו, וזה מאוד הטריד אותי. איך קקאו משתלב עם תמרים? לא הצלחתי לדמיין את הטעמים - וכך עברו חודשים בלי שהכנתי את החטיף. הדף המודפס טייל ממקום למקום בבית, עד שהלך לאיבוד.

 

זה היה יכול להיות סוף הסיפור אלמלא נזכרתי בחטיף תוך שיחה עם חברתי תמר, שענתה במבטא בריטי: "ברור. מה, את לא מכירה את השילוב?"

 

המתכון כבר לא היה מולי ולא זכרתי ממנו כלום, רק שהיו בו תמרים וקקאו. מהמעט שזכרתי יצרנו יחד את הפירמידות - ומה אגיד? שילוב מושלם! הקקאו מעצים את הטעם של התמר ונותן לו עומק - פשוט נהדר. מומלץ ביותר.

 

מרכיבים

  • 500 גרם (1 חבילה) תמרים מגולענים
  • 1 כוס אגוזי מקדמיה קצוצים גס (אפשר להשתמש גם באגוזים אחרים)
  • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
  • 2 כפות אבקת קקאו

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה בינונית את התמרים ומחממים אותם במיקרוגל כדקה, כדי לרכך אותם מעט.
  2. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים (או לשים) לתערובת אחידה.
  3. מחלקים את התערובת ל-4 חלקים שווים. מעצבים בידיים מכל חלק פירמידה מוארכת (התערובת גמישה כמו פלסטלינה).
  4. עוטפים את הפירמידות בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים לפחות, להתייצבות.
  5. לפני ההגשה חותכים לפרוסות.

 

טיפ

  • כדי ליצור עניין ויזואלי חתכתי את האגוזים בצורות שונות: את חלקם חציתי, את חלקם פרסתי דק ואת חלקם חתכתי לקוביות.