מרכיבים
- 2 ק"ג נתח סינטה או אנטריקוט (אם משתמשים בסינטה כדאי להשאיר חלק מהשומן, כדי לשמור על עסיסיות הרוסטביף)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- עלים קצוצים מ-3 ענפי רוזמרין
- עלים קצוצים מ-4 ענפי טימין
- 1/2 כף זרעי חרדל
- מעט שמן זית
- 10 שיני שום
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-250 מעלות.
- מתבלים את הבשר במלח ובפלפל מכל צדיו.
- שמים את הרוזמרין, הטימין וזרעי החרדל בקערית ומוסיפים מעט שמן זית. מעסים את הבשר בתערובת מכל צדיו.
- שמים את הבשר בתבנית. יוצרים בו 10 חריצים במקומות שונים, ומכניסים לתוכם את שיני השום.
- צולים את הבשר 10 דקות. מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את הבשר 20 דקות נוספות בלי לפתוח את הדלת.
- מוציאים את הבשר מהתנור ונותנים לו לנוח 20 דקות.
- פורסים ומגישים, מומלץ בליווי רוטב צ'ימיצ'ורי וחרדל דיז'ון.
- סהר רפאל הוא שף רשת השיווק "יינות ביתן" והבעלים של מסעדות "כדיתא" ו"כרמים"