פילה סלמון ברוטב מייפל ועשבי תיבול על מצע פירה פולים ואפונה
מתכון של מיכל לוי אלחלל, באדיבות "סנפרוסט".
מרכיבים
6 מנות
- 1 ק"ג פילה סלמון, חתוך ל-6 מנות
- שמן לטיגון
למשרה
- 1/4 כוס סירופ מייפל
- 4 כפות רוטב סויה
- 4 שיני שום, כתושות
- 1/4 כוס כוסברה, קצוצה
- 1 כף פטרוזיליה, קצוצה
לפירה הירקות
- 800 גרם פול ירוק מוקפא
- 600 גרם אפונה עדינה מוקפאת
- 2 כפות חמאה או מרגרינה
- 1/4 כוס שמנת מתוקה או שמנת צמחית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה
המשרה
- מערבבים את מרכיבי המשרה בקערה קטנה. מורחים במשרה את נתחי הסלמון ומשרים במקרר כשעתיים (את שארית הרוטב שומרים בצד).
פירה הירקות
- מבשלים את הפול והאפונה במים רותחים כ-5 דקות. מסננים. שומרים בצד 1/2 כוס מהירקות ואת השאר מעבירים למעבד מזון.
- מוסיפים למעבד המזון את החמאה (או מרגרינה), השמנת, מלח ותבלינים וטוחנים עד לקבלת פירה אחיד.
הדג וההגשה
- מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. מניחים את נתחי הסלמון כאשר העור פונה כלפי מטה. מטגנים 4-3 דקות, הופכים ומטגנים על להבה נמוכה 3 דקות נוספות.
- מוסיפים את הרוטב ששמרנו בצד ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש.
- מניחים את פירה הירקות בצלחות. מניחים מעל את נתחי הסלמון, מוסיפים את הרוטב שנותר במחבת ומקשטים בירקות השלמים.
סלמון בעשבי תיבול
מתכון של יעל טל, באדיבות "קוקי".
מרכיבים
4 מנות
- 4 נתחי פילה סלמון (אפשר עם עור) במשקל 200-150 גרם כל אחד
- מיץ טרי מלימון וחצי
- 4 כפות קורנית קצוצה
- 4 כפות רוזמרין קצוץ
- 4 כפות מרווה קצוצה
- 4-3 שיני שום כתושות או חתוכות לפרוסות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מכניסים את נתחי הסלמון לשקית צלייה.
- מוסיפים את מיץ הלימון, הקורנית, הרוזמרין, המרווה, השום, מלח ופלפל.
- סוגרים את השקית בעזרת הסוגר המיועד.
- "משקשקים" היטב את השקית. בשלב זה רצוי להניח את השקית במקרר למשך שעתיים לפחות, לספיגת טעמים – אבל לא חובה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מחוררים בשקית 4-3 חורים קטנטנים (רצוי קרוב לסוגר, כדי שלא ידלפו ממנה נוזלים בזמן האפייה).
- אופים 20 דקות.
סלמון צרוב בזיגוג טריאקי ביתי
המתכון באדיבות "קיקומן".
מרכיבים
6 מנות
לרוטב הטריאקי
- 1/2 כוס מים
- 4 כפות מיץ תפוזים
- 5 כפות דבש
- 4 כפות יין לבן
- 1/3 כוס סוכר
- 1/2 כוס רוטב סויה
- קובייה בגודל 2 ס"מ של שורש ג'ינג'ר טרי, חתוכה לפרוסות דקות
- 1/3 פלפל צ'ילי אדום חתוך לפרוסות דקות
- 2 כפות קורנפלור
לדג
- 6 נתחי פילה סלמון עם עור במשקל 150 גרם כל אחד
- 2 כפות שמן זית
- 1/3 כפית מלח
- 1/3 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
הרוטב
- יוצקים חצי מכמות המים לסיר. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, למעט הקורנפלור, ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.
- בינתיים טורפים היטב בקערה את הקורנפלור עם המים שנותרו, עד לקבלת בלילה חלקה.,
- מנמיכים את הלהבה ויוצקים אל הסיר באיטיות את בלילת הקורנפלור, תוך כדי ערבוב במטרפה.
- מביאים את הרוטב לרתיחה תוך כדי ערבוב, ומבשלים ברתיחה עדינה כדקה וחצי. מסירים את הסיר מהכיריים.
הדג
- משמנים, ממליחים ומפלפלים את נתחי הסלמון. מחממים על אש בינונית מחבת עם ציפוי נגד הידבקות. מניחים את נתחי הסלמון במחבת, כשהעור פונה כלפי מטה, וצורבים כ-2 דקות.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב גריל עליון. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים את פילה הדג בתבנית, כשהעור פונה כלפי מעלה. יוצקים בנדיבות מרוטב הטריאקי וצולים בתנור במשך 7 דקות.
- מגישים עם ירקות מאודים או אורז יחד עם הרוטב שנותר.