נחמד, נחמד. היה ממש נחמד. אבל החופש הגדול נג-מר! חוזרים לבית הספר.

תקופה של חזרה מהחופש נושאת עימה רוח של התחדשות. משהו בחגי תשרי והערגה לגשם הראשון שהם מביאים איתם גורמים לי לקנן. אני מפנה את הישן בבית לטובת החדש, ובמקרה שלי - לממוחדש.

השנה הוא סיים את כיתה א', והיא תתחיל אותה בשנה הבאה. זמן מצוין להיפטר משידת ההחתלה ולהכניס במקומה מכתבה. וכך, בשקט בשקט, רגע לפני שהם נרדמים, בין סיפור לסיפור ובין הכרית שלה לכרית שלו, חיפשתי רעיונות למכתבות ברשת:

Manoteca

מה עשיתי בחופש הגדול: הייתי דלת ישנה והפכתי למכתבה עם מדף נפתח שעליו כיסי אחסון.

התלמידה המצטיינת: monoteca - מעבדה איטלקית ל"ריפוי" של חפצים ישנים ונטושים, שם הם מתחברים לחומרים ממוחזרים ומורכבים מחדש. היוצרת מספרת שהיא אוהבת את הרעיון שכל חפץ ממוחדש נושא עימו זיכרון של חיים של מישהו. היא מקווה שמי שייקח את הפריט יחשוב על כך ויטפל בו היטב. דלתות הווינטג' הן משנות ה-60 והעבודה עליהן נעשית בידי אומנים איטלקים. כל תוצאה הינה אחת ויחידה. כשהשולחן פתוח הוא משמש כמכתבה עם מקום לאחסון, וכשהוא סגור הוא יכול לשמש כשולחן אוכל לשמונה אנשים.

מה עשיתי בחופש הגדול: היינו שרפרף ישן של איקאה וזוג כיסאות ילדים, נצבענו בצהוב שמש וצבע לוח והפכנו לשולחן יצירה ומשחק לגיל הרך.

התלמידה המצטיינת: Vanessa Downey עברה לבית חדש, ובחיפוש שלה אחר פריטים מיוחדים היא גילתה שיש המון רהיטים ישנים שזקוקים רק לשיפוץ קל כדי להפוך לפריט המושלם. יחד עם אמה למדה איך לשפץ ולרפד, דרך סרטים באינטרנט, בלוגים וקורסים. הן גילו שהפריטים הישנים יותר הם איכותיים יותר ומחזיקים זמן רב יותר. בנוסף להצלתם מהמטמנה הן משתמשות בדבק לא רעיל, בשמן פשתן ולעיתים אף ממחזרות עץ ישן.

http://www.shop.xo-inmyroom.com


מה עשיתי בחופש הגדול: היינו שאריות עץ ישן שהוחזרו למוטב ומוחדשו למכתבות.

התלמידים המצטיינים: xo in my room הם שלושה אחים: היצירתי, הלוגיסטי ובעל ידי הזהב. לאחר כמה שנים של קריירות עצמאיות ושונות, ולאחר שרכשו בבית ניסיון בגידולם של עשרה ילדים, הקימו חברה שמייצרת רהיטים לילדים בעבודת יד, הרבה אהבה ותשומת לב. הם מקפידים להשתמש במוצרים טבעיים ועל תהליך ידידותי לסביבה.

www.pulpo-products.com

מה עשיתי בחופש הגדול: הייתי חתיכת מתכת מעוצבת ומתקפלת, שימושית מאוד במעבר בין דירות, כשהרבה מהזמני נעשה קבוע.

התלמידים המצטיינים: llot llov - קבוצת מעצבים ברלינאים שנפגשו במקרה במונית ופיתחו גישה אינטרדיסיפלינרית לעיצוב פנים, רהיטים, חפצים ותאורה. הקווים המנחים שלהם הם תוכן, יעילות, בהירות וקיימות. העיצוב שלהם מעשי, לעיתים גם משחקי ותמיד חזותי מאוד. זה מיחדוש, כמובן, רק אם משתמשים בקופסה שהיתה בדרכה אל הפח.

www.seanandyvette.com

מה עשיתי בחופש הגדול: היינו 22,742 חלקי לגו והורכבנו לשולחן ישיבות גדול במשרד פרסום.

התלמידים המצטיינים: Andrew Brady & Gearóid Carvill - שני אדריכלים צעירים מדבלין, שמונו להפוך משרד לעורכי דין לחלל בועט ובעל אמירה רלוונטית של משרד פרסום. הם נפרדו מעקבות העיצוב של המשרד הקודם - בעיקר שטיחים וקירות עם הרבה צבע - לטובת מרחב לבן שבמרכזו שולחן הלגו המפואר שהרכיבו במו ידיהם, ללא דבק. הסרט המצורף עשוי מ-8,000 תמונות בטכניקת הסטופ מושן. אם זה מדגדג לכם בידיים קחו לגו רק מילדים שכבר לא צריכים אותו. יש בשפע.

Lego Table - abgc from abgc on Vimeo .

Maarten De Ceulaer. Writing / Dressing Table Of Suitcases

מה עשיתי בחופש הגדול: היינו מזוודות מסמכים יוקרתיות והפכנו למכתבה.

התלמיד המצטיין: המעצב הבלגי Maarten De Ceulaer מעיד על עצמו כי הוא בעל תשוקה עזה למסעות בעולם, והיא זו שנתנה לו את ההשראה לפרויקט הגמר שלו - "ערימת מזוודות". מיד לאחר מכן הוא התבקש על ידי גלריה ידועה במילאנו (Nilufar), לעצב מערך ריהוט שלם ב"שפת" הפרוייקט. הוא עובד עם אומנים בלגים שמתמחים בעור, והניגוד בין היוקרה של המזוודות לצבעוניות ולמשחקיות מגרה את דמיון הצופה. הצד הריגשי של האובייקטים חשוב בעיניו כמו הצד השימושי שלהם. חשוב לציין גם כאן שמדובר במיחדוש רק אם היצלתם את המזוודות מהמטמנה.

Pierre VEDEL http://www.pierrevedel.com/

מה עשיתי בחופש הגדול: הייתי משטח הובלה מעץ ובעזרת תוספת קטנה של רגלי שולחן פשוטות הפכתי למכתבה.

התלמיד המצטיין: Pierre Vedel הוא פיסיקאי שהמר את דתו לעיצוב. הוא פירסם לראשונה את השולחן ב"איקאה האקרס" - אתר שמעלה כל מיני מיחדושים ושדרוגים של רהיטי "איקאה". כיאה להאקרים, יהיה לכם קשה לברר עליהם פרטים נוספים. מוזמנים לנסות כאן.

http://www.thistlewoodfarms.com

מה עשיתי בחופש הגדול: הייתי משטח הובלה מעץ שנתלה על הקיר והפך למכתבה נפתחת.

התלמידה המצטיינת: KariAnne היא בעלת הבלוג thistlewoodfarm. היא חיה את הסיפור קלאסי של משפחה עירונית מצליחה, שעזבה גורד שחקים וקצב חיים גבוה לטובת בית בכפר עם קשר ישיר לכוכבים והרבה נחת. בבלוג תוכלו למצוא רעיונות וטיפים לעיצוב הבית, ופוסטים עם תמונות יפהפיות של דברים שתוכלו לעשות בעצמכם (אם אתם בעניין של סגנון כפרי אמריקאי).

http://www.pietheineek.nl/en/home

מה עשיתי בחופש הגדול: הייתי שאריות עץ שהורכבו מחדש והפכו למכתבה.

התלמיד המצטיין: המעצב ההולנדי piet hein eek הוא אימפריה של עיצוב בר קיימא, שמתמחה בשימוש חוזר באובייקטים ישנים. באמתחתו סדנא, מסעדה, חנות וחלל לאירועים.

קריאת רשות: כאן תוכלו לראות פרויקט נוסף שלו - גלריה שעושה שימוש חוזר בדלתות וחלונות ישנים.

מה עשיתי בחופש הגדול: היינו חלקי פח של מכוניות ישנות ומוחדשנו למכתבות.

התלמיד המצטיין: רונן ווסרמן - אישפח - החל את דרכו כמתקן חובב של אופנועים ומכוניות ישנות, ומשם - באמצעות לימוד אוטודידקטי ברשת על פחחות אנגלית, בשילוב עם הידע שצבר בקריירה הקודמת שלו בתעשייה - הצליח להפיח חיים בחתיכות פח שכמעט וסיימו את חייהן במטמנה. כל רהיט שיוצא תחת ידיו מזכיר מכונית מפוארת אחרת ומצליח, עם הרבה הומור, לעמוד בזכות עצמו.

קריאת רשות: כאן.

אבישי ששון http://www.avishaysasson.com/

מה עשיתי בחופש הגדול: הייתי שולחן ישן ומוחדשתי בעזרת פלטות של ארגזי מטען וצבע ורוד.

התלמיד המצטיין: המעצב אבישי ששון הוא אספן כפייתי של חפצים ישנים. עם הזמן הוא מוצא את הפתרון והשימוש לכל אחד מהם. את הקריירה שלו התחיל כנגר, המשיך לעיצוב תעשייתי ומשם שילב בין השניים. הסטודיו שלו ממוקם במפעל "סי אנד סי" לייצור רהיטים בשיטה ממוכנת, כך ששיטות הייצור התעשייתיות העומדות לרשותו והזיקה שלו לנגרות קלאסית הותכו למגוון של סגנונות, גימורים, חומרים ופתרונות.

קריאת רשות: כאן.

לסיום אשמח להמליץ על בנות הסטודיה - שתי מקסימות שפתחו ביפו סדנא בה אתם יכולים לבוא (אפילו לשעה קלה) ולמחדש כל דבר שרק תרצו - שרפרף עץ, שולחן זכוכית, תוספת של פח או ריפוד של כיסא. עוד חומר עליהן תמצאו כאן.

בהצלחה לכולם בשנת הלימודים הקרובה!