המתכון הוא מתוך הספר "ירקות - 100 סלטים" מאת אלינוער רבין, בהוצאת "קוראים".
מרכיבים
- 300 גרם פרחי כרובית
- 300 גרם פרחי ברוקולי
- 1/2 כוס אפונה עדינה קפואה, מופשרת
- תערובת עלי חסה – ערבית, אדומה, אייסברג
- 3 כפות עלי כוסברה קצוצים
- 2 כפות עירית קצוצה
- 1/2 לימון
לרוטב
- 2 כפות בוטנים
- 2 כפות שמן בוטנים
- 1/4 כוס חומץ (רצוי חומץ אורז)
- 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף דבש
- 1 כף שמן שומשום
- 1/3 כוס שמן בוטנים
- מלח
- צ'ילי אדום גרוס
להגשה
- 1/2 כוס בוטנים קלויים
אופן ההכנה
- מאדים את הכרובית והברוקולי כמה דקות בכלי אידוי, עד שהם מתרככים אך עדיין שומרים על מעט פריכות. מצננים.
- חולטים את האפונה כשתי דקות במים רותחים. מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח.
- מערבבים את עלי החסה בקערה גדולה. מוסיפים את פרחי הכרובית והברוקולי, את האפונה ואת הכוסברה והעירית.
- קולפים את הלימון, חותכים לרבעים ופורסים דק בסכין חדה. מוסיפים לסלט ומערבבים בעדינות.
- מכינים את הרוטב: שמים במעבד מזון את הבוטנים ו-2 כפות שמן בוטנים ומרסקים יחד. מעבירים לצנצנת, מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבלים.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים קלות. מפזרים מעל את הבוטנים הקלויים ומגישים.
טיפים
- למניעת ריח לא נעים, אפשר לאדות את הכרובית במיקרוגל בתוך שקית פלסטיק עם מעט חלב.
- כדי להפוך את הסלט לארוחה קלה, אפשר להוסיף לו נתחי עוף בגריל.
- הרוטב מתאים גם לאורז.