אירועי "שישי שף" מתקיימים בשיתוף משק צוריאל (שמספק את מוצרי החלב לסדנאות), ארקוסטיל ו-Bosch.
ביום שישי (12.7) יתארח בקניון נהריה מיקי שמו שיכין מאפה תרד וגבינות
>> רוצים לדעת מתי מגיעים השפים לקניון הקרוב אליכם? לחצו כאן לצפייה בלוח האירועים המלא.
מאפה תרד וגבינות
3 מאפים (תבנית עגולה קוטר 24)
מרכיבים
לבצק
- 750 גרם קמח שמרים (½5 כוסות)
- 50 גרם סוכר דמררה (1/3 כוס)
- 3 ביצים
- 180 גרם מים (3/4 כוס)
- 80 גרם שמן זית
- 100 גרם חמאת עיזים
- 20 גרם מלח (2 כפיות)
- 10 גרם משפר אפייה
למלית
- 1/2 ק"ג תרד
- 250 גרם גבינת עיזים 5%/ גבינת תבור
- 125 גרם גבינת פטה עיזים
- קורט מלח
אופן ההכנה
במיקסר עם וו לישה מעבדים את הקמח, הסוכר, הביצים, המים והשמן כ- 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח, משפר האפייה והחמאה ולשים 7 דקות נוספות במהירות בינונית.
מכסים ומתפיחים שעה בטמפרטורת החדר בקערה.
בינתיים מכינים את המלית:
מערבלים את כל החומרים עד לקבלת תערובת הומוגנית. מניחים בצד.
ההרכבה
מחלקים ל- 3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 20*30 ס"מ.
במרכז הבצק מסדרים 1/3 מכמות המלית ויוצרים "גליל". מותחים בעדינות את הגליל ויוצרים שבלול. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
מברישים בשמן זית ומפזרים מלח גס/ שומשום מלא.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 35 דקות.