מרכיבים (כ-10 מנות)
- 1 עוף שלם בינוני, עם העור
- 2 בצלים שלמים
- 700 גרם אגוזי מלך טחונים (אפשר לטחון גם בבית - במכונת קפה או 3 פעמים במטחנת בשר)
- 8 כוסות (2 ליטר) ציר עוף
- 2 עלי דפנה
- 10־12 פלפלים שחורים שלמים
- 2 מסמרי ציפורן שלמים
- 1 כפית גדושה כוסברה טחונה יבשה
- 1 כפית גדושה תבלין קארי מדרס (להשיג בחנויות תבלינים וברוב רשתות השיווק)
- מעט פפריקה חריפה
- מעט קינמון טחון
- 1 כפית חמלי סונלי (תערובת תבלינים גיאורגית)
- 2 1/2 כפות (40 גרם) חומץ בן יין אדום
- מלח
אופן ההכנה
- שמים את העוף בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ונפטרים מהמים. שוטפים את העוף ומחזירים לסיר.
- מוסיפים לסיר 2 ליטרים מים טריים ואת הבצלים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כשעה, עד שהעוף מוכן ורך.
- מוציאים את הבצלים מהסיר ונפטרים מהם.
- מניחים לעוף להתקרר בתוך נוזלי הבישול וחותכים אותו למנות.
- שמים בסיר אחר את האגוזים הטחונים, ומוסיפים תוך כדי ערבוב את 8 כוסות ציר העוף. מוסיפים גם את עלי הדפנה, הפלפלים השחורים השלמים, הציפורן, הכוסברה, הקארי, הפפריקה, הקינמון והחומץ. מבשלים תוך ערבוב עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לקטנה ומבשלים עוד כ-10 דקות תוך ערבוב מתמיד, עד שהרוטב מסמיך.
- מסירים את הרוטב מהכיריים ומוסיפים את העוף. נותנים לתבשיל להצטנן. אוכלים בטמפרטורת החדר.