טארט פירות קיץ טריים
8 מנות אישיות
>>> חבבו את "לאשה" בפייסבוק
>>> חפשו אותנו באינסטגרם: LAISHAMAG
המרכיבים
1/2 חבילה 300) גרם) בצק עלים מרודד על בסיס חמאה, מופשר
1 חלמון
3 כפות מים
100 גרם מרציפן מגורר גס
3 כוסות פירות קיץ, למשל אפרסקים, נקטרינות או ענבים פרוסים דק
1 כף אבקת סוכר
להגשה
אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה.
2. מרפדים משטח עבודה בנייר אפייה ומניחים עליו את הבצק. חוצים את הבצק וחותכים כל מחצית ל־4 מלבנים שווים, בגודל 6 ס"מ על 20 ס"מ לערך. מעבירים לתבניות.
.3 טורפים את החלמון עם המים ומברישים את הבצק. מפזרים מעט מהמרציפן על כל רצועה ומסדרים עליו את הפירות. בוזקים מעט אבקת סוכר.
.4 אופים 20-25 דקות, עד שהבצק משחים. מוציאים מהתנור ומצננים.
.5 ההגשה: מפזרים מעט אבקת סוכר ומגישים.
- זמן הכנה: כחצי שעה
- דרגת קושי: קל מאוד
- איך שומרים: במקרר בכלי אטום עד 5 ימים.
- לפני ההגשה מחממים 10 דקות בתנור בחום נמוך (160 מעלות)