מרכיבים
תבנית בקוטר 26 ס"מ
- 4 בננות קלופות
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1/3 כוס שמן
- 1 1/2 כוסות (300 גרם) סוכר חום
- 4 ביצים
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 1/3 2 (325 גרם) כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/8 כפית מלח
אפשרות: רוטב קרמל
- 1 מכל שמנת מתוקה
- 1 כוס סוכר חום
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
- שמים בקערה שתיים מהבננות ומועכים אותן במזלג. מוסיפים את החמאה, השמן, הסוכר והביצים טורפים היטב לתערובת אחידה ותפוחה (רצוי להשתמש במטרפה. אם אין – גם מזלג יעשה את העבודה).
- מוסיפים את השמנת החמוצה וטורפים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, ומערבבים עד שהעיסה אחידה ולא יותר (מרגע שמוסיפים את הקמח רצוי לערבב כמה שפחות – כך תתקבל עוגה יותר רכה ואוורירית).
- פורסים את שתי הבננות הנותרות. מוסיפים לקערה ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד.
- יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
אם רוצים, מכינים רוטב קרמל:
- שמים בסיר קטן את השמנת והסוכר ומחממים על להבה בינונית תוך ערבוב כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך מעט.
- יוצקים על העוגה לפני ההגשה או מגישים ליד.