המתכון הוא מתוך הספר החדש "הבישול העיראקי של אמא", מאת רינה כהן (הוצאת "קוראים").

 

מרכיבים (6 מנות)

  • 6 חלקי עוף (שוקיים או ירכיים)
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 4 כוסות אורז
  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 כוס צימוקים
  • 1/2 כוס שקדים קלופים

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים היטב את חלקי העוף ושמים בסיר בינוני. מוסיפים את התבלינים ומים עד כיסוי העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש לבינונית וממשיכים לבשל כ-20 דקות (אם בזמן הבישול נוצר קצף על פני הנוזל – מסירים אותו עם כף).
  2. מוציאים את העוף ומניחים בקערה. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות והאורז ומבשלים עד שהמים מתאדים. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
  3. בזמן שהאורז מתבשל מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
  4. מוסיפים את הבצל המטוגן (כולל השמן) לסיר האורז, מערבבים ומבשלים כ-15 דקות על אש נמוכה.
  5. בזמן שהאורז מתבשל מוסיפים את הצימוקים והשקדים למחבת החמה ומטגנים מעט, עד שהשקדים מזהיבים.
  6. מעבירים את האורז לקערה, מניחים מעל את העוף ומפזרים את השקדים והצימוקים.

 

טיפ

  • כדי להדגיש את טעם העוף ולהשחים אותו אפשר לטגן את הנתחים לאחר הבישול במעט שמן, עד שהם משחימים.