רביולי במילוי גבינת עיזים ובזיליקום ברוטב שמנת ועירית
(כ-50 יחידות)
חומרים:
1 חבילה (600 גרם) בצק לפסטה עם תרד של "מעדנות", מופשר לפי הוראות היצרן
1 ביצה, טרופה
למילוי:
1 מיכל (250 גרם) גבינת שמנת 30% שומן
1 מיכל (250 גרם) גבינת עיזים למריחה או ריקוטה פרסקה 9% שומן
2 כפות בזיליקום טרי, קצוץ דק
1 חלמון ביצה
מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1/4 כוס עירית טרייה, קצוצה
2 מיכלי שמנת לבישול 15% שומן של "תנובה"
מלח ופלפל לפי הטעם
50 גרם גבינת פרמזן של "תנובה", מגוררת
הוראות הכנה:
- להכנת המלית: מערבבים בקערה את הגבינות, הבזיליקום והחלמון ומתבלים במלח ופלפל. מצננים במקפיא כ-10 דקות.
- להכנת הרביולי:
1. פורשים את הבצק על משטח עבודה וחותכים לרוחבו ל-4 ריבועים שווים.
2. על שני רבעי הבצק מניחים לרוחבו 5 כפיות מהמלית ולאורכו 5 כפיות מהמלית במרחקים שווים.
3.בעזרת מברשת סיליקון מורחים בביצה את הקצוות מסביב למילוי, סוגרים עם רבע הבצק הנותר ומהדקים.
4. חותכים לריבועים כאשר המילוי במרכז כל ריבוע לקבלת כ-50 יחידות של רביולי.
5. מביאים לרתיחה כ־2 ליטרים מים בסיר גדול. מוסיפים כפית מלח ומבשלים 1/3 מכמות הרביולי בכל פעם, 4-3 דקות, או עד שהרביולי צפים.
- להכנת הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה. מטגנים את העירית כ־2 דקות , מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים את הרביולי. מבשלים כ-4 דקות נוספות.
מפזרים גבינת הפרמזן מעל ומגישים חם.