שבקייה

 

מתוך הבלוג של בתיה דורון. מהמתכון מתקבלת כמות גדולה של עוגיות. אם אין לכם הרבה אורחים, הקטינו את הכמויות במחצית.

 

מרכיבים

 

לסירופ

  • 6 כוסות סוכר
  • 6 כוסות מים
  • מיץ מ-1 לימון

 

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 חבילה (200 גרם) מרגרינה
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס בירה לבנה
  • מים, אם צריך

 

לקישוט

  • שומשום

 

אופן ההכנה

 

הסירופ

1. מרתיחים יחד את המים והסוכר.

2. לאחר שהסוכר נמס לחלוטין מוסיפים את מיץ הלימון.

3. מורידים מהאש ושומרים בצד.

 

הבצק

1. שמים את כל מרכיבי הבצק בקערה. לשים, במיקסר או ביד, עד שמתקבל בצק רך ועדין. הבצק צריך להיות רך, אבל לא כזה שנדבק לידיים (אם הבצק יבש מדי, מוסיפים לו קצת מים).

2. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.

3. מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו מעט בידיים.

4. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של לימון בינוני. מרדדים כל כדור למלבן ארוך ודק. יוצרים לאורכו של כל מלבן חריצים מקבילים, במרחק של כ-1 ס"מ זה מזה (אפשר ליצור אותם באמצעות גלגלת משוננת או סכין רגילה). חשוב שהחריצים יישארו בתוך המלבן, ולא יחתכו אותו לגמרי, כך שתתקבל מסגרת שבתוכה רצועות בצק. זה צריך להיראות בערך ככה:

 

 

5. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.

6. מרימים את השבקייה – אוחזים במחצית מהרצועות, אחת כן ואחת לא (אפשר גם לקלוע אותן זו בזו, אם רוצים) - ומכניסים לשמן החם. מטגנים עד לקבלת גוון זהוב בהיר.

7. מוציאים מהסיר את עוגיות השבקייה המוכנות באמצעות כף מחוררת גדולה. מניחים על מגבות נייר, לספיגת עודפי השמן.

8. טובלים את העוגיות בסירופ לכמה שניות ומניחים בצלחת הגשה (הפעל ללא נייר, כדי שלא יידבק לעוגיות).

9. מפזרים מעל שומשום. אם לא מגישים מיד, שומרים במקרר בקופסה אטומה.

  

 

מעמולים

 

מתוך הבלוג מתוק מהלב של ניצה יצחק.

 

מרכיבים (כ-60 מעמולים)

 

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 400 גרם חמאה, מעט מרוככת
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1/2 כוס מים או מיץ תפוזים (אם הבצק יבש מדי, להוסיף עוד מעט)
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 2 כפות סולת
  • 4 כפות סוכר

 

למילוי

  • כ-30 תמרים שלמים, מגולענים
  • כ-60 אגוזי מלך חצויים

 

לקישוט

  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון. לשים רק עד שמתקבל בצק אחיד (חשוב ללוש כמה שפחות, כדי שהבצק יישאר פריך).
  3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים, ומשטחים אותם לעיגולים באמצעות האגודל.
  4. מניחים במרכז כל עיגול מחצית תמר, ושמים בתוכה מחצית אגוז.
  5. סוגרים את העיגולים מסביב למילוי, כך שמתקבלים כדורים. מניחים את הכדורים בתבנית, ואם רוצים מקשטים אותם בעזרת מזלג.
  6. אופים 20-15 דקות, עד שהמעמולים מזהיבים קלות.
  7. לאחר שהמעמולים התקררו בוזקים עליהם אבקת סוכר.

 

 

"סושי" תמרים וקוקוס

 

מתוך הבלוג הלוחשת לאוכל של יהודית אביב, שכותבת:

 

הרעיון בא לי מממתק שמכינים למימונה: תמרים ממולאים בקוקוס. אני מתה על קוקוס ומתה על תמרים, כך שהשילוב ביניהם הוא מתבקש - וזה טעיםםםםםםם בטירוף! 

 

מרכיבים (כ-80 עוגיות)

 

  • 1 חבילה (500 גרם) תמרים ללא חרצנים בוואקום

 

למילוי הקוקוס

  • 1 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • אפשרות: 1/2 מקל וניל
  • 2 עד 1/2 2 כוסות שבבי קוקוס
  • 1 חלבון ביצה בטמפרטורת החדר

 

אופן ההכנה

1. שמים בסיר את הסוכר והמים (אם משתמשים במקל הווניל, חותכים אותו לאורכו ושמים גם אותו בסיר). מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות על אש קטנה, עד שמתקבל סירופ סמיך למדי.

2. מקציפים את החלבון במיקסר לקצף לבן ותפוח. ממשיכים להקציף, ומוסיפים בהדרגה את הסירופ החם (בזהירות, כדי שלא יתיז). ממשיכים להקציף עוד כמה דקות, עד שמתקבל קרם סמיך ולבן.

3. ממשיכים להקציף ומוסיפים גם את הקוקוס. לאחר שהוא נטמע בקרם מפסיקים את ההקצפה (אם הקרם דליל מדי אפשר להוסיף עוד קצת קוקוס - אבל קחו בחשבון שהקרם הסופי יהיה יותר יבש ויציב, כי הקוקוס סופח את הנוזלים).

4. מחממים מעט את התמרים במיקרוגל כדי שאפשר יהיה ללוש אותם (בקיץ אפשר לדלג על השלב הזה).

5. מרססים בשמן 2 ניירות אפייה.

6. מניחים מחצית מכמות התמרים במרכז אחד מניירות האפייה. מכסים בנייר השני ומרדדים עם מערוך לעלה דק בגודל נייר האפייה:

 

  (צילום: יהודית אביב)

 

7. מסירים את נייר האפייה העליון ומורחים על העלה מחצית ממילוי הקוקוס:

 

  (צילום: יהודית אביב)

 

8. מגלגלים לרולדה:

 

  (צילום: יהודית אביב)

 

9. יוצרים באותו אופן רולדה נוספת מיתרת התמרים והמילוי.

10. עוטפים את הרולדות בניירות האפייה שהשתמשנו בהם ומניחים במקרר לכמה שעות, להתייצבות.

11. חותכים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.

12. הממתק נשמר במקרר המון זמן. אפשר גם לאחסן אותו במקפיא חודשיים-שלושה, בקופסה אטומה.

 

טיפ

  • אם נשאר לכם מילוי, אפשר למלא בו תמרים, או להכין ממנו כדורים ולטבול אותם בשוקולד מומס. ניתן גם להקפיא את המילוי.

 

 

עוגיות רייבה קלות להכנה

 

מתוך הבלוג הלוחשת לאוכל של יהודית אביב.

 

מרכיבים (כ-100 עוגיות קטנות)

  • 200 גרם חמאה רכה או מחמאה רכה
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 ק"ג (1/2 3 כוסות) קמח
  • קינמון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את החמאה, השמן, הסוכר והמלח. מוסיפים את הקמח ולשים רק עד שמתקבל בצק אחיד. חשוב ללוש כמה שפחות, כדי שהבצק יישאר פריך.
  3. יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומניחים בתבנית במרווחים של 1 ס"מ. מפזרים מעל קינמון.
  4. אופים 10-7 דקות (תלוי בתנור ובגודל העוגיות). העוגיות צריכות להישאר בהירות ולא להזהיב – כך הן יהיו נימוחות ולא יתקשו.

 

 

עוגיות מכונה מרוקאיות

 

מתוך הבלוג של מירי (מי273), שכותבת:

 

לפני שקיבלתי את המתכון הזה ניסיתי המון מתכונים שמתיימרים להיות מוצלחים, אבל אני מבטיחה שזהו המתכון המדויק לעוגיות מכונה מרוקאיות אמיתיות. את המתכון קיבלתי מחברה שהיא במקרה קונדיטורית ומרוקאית אסלית – ג'ולייט קרסנטי.

 

מרכיבים

  • 4 ביצים
  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1 חבילה קמח פחות 1/2 כוס (930 גרם)
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 400 גרם מרגרינה בטעם חמאה
  • 1 כוס שבבי קוקוס

 

לקישוט (לא חובה)

  • 1/2 כוס שומשום, קלוי קלות במחבת יבשה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים את כל המרכיבים לבצק רך ונעים, אך לא דביק (אם צריך, מוסיפים עוד קמח). חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות, כדי שיישאר פריך.
  3. מתקינים במטחנת בשר ידנית את החלק המיועד להכנת עוגיות (עם פתח בצורת זיג-זג).
  4. מעבירים את הבצק במטחנה, וחותכים את הרצועות המתקבלות לעוגיות באורך של כ-12 ס"מ. מניחים בתבנית, ואם רוצים מפזרים מעל שומשום.
  5. אופים כ-20-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

 

טיפ

  • אפשר לעצב את בצק העוגיות גם ביד לאיזו צורה שרוצים, או לרדד אותו ולקרוץ ממנו צורות.

 

 

עוגת סולת (בסבוסה)

 

מתוך הבלוג של אילנית12, שכותבת:

 

עוגה עסיסית, טעימה ומוצלחת, שהאורחים תמיד מתפעלים ממנה. והכי חשוב: מכינים אותה בלי הקצפות, והכל בקערה אחת. את המתכון קיבלתי מהקונדיטורית המוכשרת מרבלי. 

 

מרכיבים (תבנית בקוטר 26 ס"מ)

 

לעוגה

  • 1/2 1 כוסות סולת
  • 1/2 1 כוסות אגוזים ו/או שקדים טחונים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה

 

לקישוט (לא חובה)

  • שקדים או בוטנים

 

לסירופ

  • 1/2 1 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • 2 טיפות מי ורדים

 

אופן ההכנה

  1. מכינים את הסירופ: שמים את כל מרכיבי הסירופ בסיר, ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מסירים מהאש ושומרים בצד.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
  3. מערבבים היטב את כל מרכיבי העוגה ויוצקים לתבנית (אם רוצים, מקשטים בשקדים או בבוטנים).
  4. אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.
  5. חותכים את העוגה למעוינים בעודה חמה, ויוצקים על המעוינים מיד את הסירופ.

 

  • כל המתכונים הם באדיבות בלוגריות האוכל של תפוז