באדיבות השפית נטע-לי סטופסקי מגלידריית "דולצ'ה דה לצ'ה" בראשון לציון.
מרכיבים (כ-8 מנות)
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 שפופרת (כ-180 גרם) חלב מרוכז
- 100 גרם (כ-1 כוס) שקדים פרוסים
- תוספת לפי הטעם: 100 גרם (כ-1 כוס) פרג טחון טרי או 100 גרם שוקולד מגורר (מריר, חלב או לבן) או 100 גרם (כ-1 כוס) פקאן סיני או 100 גרם (כ-1/2 כוס) פסיפלורה או 100 גרם (כ-1/2 כוס) פירות יער (טריים או קפואים שהופשרו)
להגשה
- רוזטה (תרכיז שקדים)
כלים מיוחדים
- כ-8 גביעים שקופים או כוסות זכוכית גבוהות. אפשר גם להגיש את הקינוח במנות קטנות יותר בכ-15 כוסות קטנות (כוסות שוט)
אופן ההכנה
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצף קשה ויציב (הקפידו שלא להקציף יותר מדי, כדי שהשמנת לא תהפוך לחמאה).
- מעבירים את החלב המרוכז לקערה. מוסיפים לו כרבע מכמות הקצפת ומערבבים בעדינות, לקבלת תערובת אוורירית.
- מוסיפים לקערה את יתרת הקצפת, כ-2/3 מכמות השקדים וכ-2/3 מכמות התוספת. מקפלים לתוך התערובת עד שמתקבל מוס אחיד.
- מערבבים את יתרת השקדים והתוספת. מפזרים כמחצית מתערובת השקדים בתחתית הגביעים.
- ממלאים את הגביעים במוס, ומפזרים מעל את יתרת תערובת השקדים. מניחים במקפיא ל-5 שעות לפחות, להתייצבות.
- לפני ההגשה יוצקים על כל מנה מעט רוזטה (תרכיז שקדים).