באדיבות השפית נטע-לי סטופסקי מגלידריית "דולצ'ה דה לצ'ה" בראשון לציון.

 

מרכיבים (כ-8 מנות)

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 שפופרת (כ-180 גרם) חלב מרוכז
  • 100 גרם (כ-1 כוס) שקדים פרוסים
  • תוספת לפי הטעם: 100 גרם (כ-1 כוס) פרג טחון טרי או 100 גרם שוקולד מגורר (מריר, חלב או לבן) או 100 גרם (כ-1 כוס) פקאן סיני או 100 גרם (כ-1/2 כוס) פסיפלורה או 100 גרם (כ-1/2 כוס) פירות יער (טריים או קפואים שהופשרו)

 

להגשה

  • רוזטה (תרכיז שקדים)

 

כלים מיוחדים

  • כ-8 גביעים שקופים או כוסות זכוכית גבוהות. אפשר גם להגיש את הקינוח במנות קטנות יותר בכ-15 כוסות קטנות (כוסות שוט)

 

אופן ההכנה

  1. מקציפים את השמנת המתוקה לקצף קשה ויציב (הקפידו שלא להקציף יותר מדי, כדי שהשמנת לא תהפוך לחמאה).
  2. מעבירים את החלב המרוכז לקערה. מוסיפים לו כרבע מכמות הקצפת ומערבבים בעדינות, לקבלת תערובת אוורירית.
  3. מוסיפים לקערה את יתרת הקצפת, כ-2/3 מכמות השקדים וכ-2/3 מכמות התוספת. מקפלים לתוך התערובת עד שמתקבל מוס אחיד.
  4. מערבבים את יתרת השקדים והתוספת. מפזרים כמחצית מתערובת השקדים בתחתית הגביעים.
  5. ממלאים את הגביעים במוס, ומפזרים מעל את יתרת תערובת השקדים. מניחים במקפיא ל-5 שעות לפחות, להתייצבות.
  6. לפני ההגשה יוצקים על כל מנה מעט רוזטה (תרכיז שקדים).