מתכון לקאפקייקס שוקולד
מרכיבים (כ-20 קאפקייקס)
- 5 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 3 כפות אבקת פודינג וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה
- 2 כפות קקאו
- 2 כוסות קמח רגיל
כלים מיוחדים
- 20 מנג'טים
- תבנית שקעים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים בקערת המיקסר את הביצים, הסוכר והשמן. מקציפים במהירות המרבית כ-15 דקות, עד שמתקבל קצף יציב.
- ממשיכים להקציף, ומוסיפים בהדרגה את שאר המרכיבים לפי סדר הופעתם. מקציפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (הקצפת יתר תפגע במרקם הקאפקייקס).
- יוצקים את הבלילה למנז'טים, ומניחים את המנז'טים בתבנית שקעים. אפשר לוותר על התבנית, אך אז יש להכין כל קאפקייק בכמה מנז'טים המסודרים אחד בתוך השני – כדי שהדפנות יהיו מספיק עבות וחזקות.
- אופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייקס יוצא יבש. כדאי לסובב את התבנית באמצע האפייה, כדי שהקאפקייקס ייאפו באופן שווה מכל צדיהם.
- מניחים לקאפקייקס להתקרר לטמפרטורת החדר.
הכנת הכבשה
ציוד
- כ-1 ק"ג ריבת חלב או ממרח שוקולד או גנאש שוקולד (אפשר לחמם אותם טיפה במיקרוגל כדי לרכך אותם, אם צריך)
- סכין חדה
- מכחול
- 600 גרם מיני מרשמלו (להשיג בחנויות בישול ואפייה. החנות שבה אספקת המרשמלו היא הסדירה ביותר היא "ממתקי שאשא" בתל אביב)
- 500 גרם בצק סוכר לבן (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
- 500 גרם ק"ג בצק סוכר בצבע גוף (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
- טוש שחור אכיל (להשיג בחנויות בישול ואפייה). הטוש מיועד ליצירת האישונים בעיני הכבשה – אפשר להשתמש במקומו בסוכריות לקישוט עוגות
- דבק אכיל (להשיג בחנויות בישול ואפייה) או 100 גרם שוקולד לבן מומס
איך מכינים כבשה?
- מורחים את הקאפקייק בריבת חלב (או בממרח אחר).
- יוצרים מבצק הסוכר הלבן כדור בקוטר של 3 ס"מ – הוא יהיה הגוף של הכבשה.
- מדביקים את הכדור למרכז הקאפקייק.
- מברישים את חלקו הגלוי של הכדור בדבק – חשוב מאוד שהוא יהיה מצופה בדבק היטב (אם משתמשים בשוקולד לבן מומס – מדלגים על שלב זה).
- טובלים בממרח את קצהו הצר של אחר המרשמלואים. מדביקים את המרשמלו לקאפקייק, צמוד לשוליו. מדביקים באותו אופן עוד מרשמלואים מסביב לקאפקייק, צמוד לשוליים.
- יוצרים באותו אופן מעגל נוסף של מרשמלואים, בין המעגל החיצוני לכדור.
- יוצרים מבצק הסוכר בצבע הגוף כדור בקוטר של 3 ס"מ – הוא יהיה הראש של הכבשה.
- לוחצים עם האצבע במרכז הכדור ומגלגלים אותה לאחד הכיוונים, כך שנוצרת צורה הדומה מעט לבוטן, שצדה האחד מעט שטוח וצדה השני מעט בולט.
- מדביקים את הראש לכדור בצק הסוכר הלבן, כך שחלקו השטוח פונה כלפי מעלה (אם משתמשים בשוקולד לבן מומס במקום בדבק – שמים טיפה ממנו על הראש כדי להדביק אותו לכדור).
- חותכים לשניים ארבעה מרשמלואים. מדביקים אותם לכדור בצק הסוכר הלבן, מאחורי הראש, כך שהכדור יהיה מכוסה בהם לחלוטין (אם משתמשים בשוקולד לבן מומס במקום בדבק – שמים טיפה ממנו על המרשמלואים כדי להדביק אותם לכדור).
- יוצרים את העיניים של הכבשה: יוצרים שני כדורים קטנים מבצק הסוכר הלבן, ומדביקים אותם על החלק השטוח של הפנים (נעזרים בדבק או בשוקולד לבן מומס).
- יוצרים את האוזניים: יוצרים שני כדורים קטנים מבצק הסוכר בצבע הגוף, פוחסים אותם ומשטחים לצורה אליפטית. מדביקים משני צדי החלק השטוח של הפנים.
- יוצרים עם קיסם שני חורים קטנים בקצה החלק הבולט של הראש – זה יהיה האף של הכבשה.
- מציירים על העיניים שני אישונים באמצעות הטוש האכיל (לחלופין, אפשר להדביק עליהן סוכריות לקישוט עוגה).
- מור גרוסי יוצרת עוגות מעוצבות וקאפקייקס מעוצבים. לאתר שלה, "מור Cakes", לחצו כאן