מרכיבים (תבנית אינגליש קייק קטנה)
- 2 ביצים גדולות
- 120 גרם (1/2 כוס ועוד 2 כפות) סוכר
- 50 גרם חמאה מומסת
- 3 כפות (35 גרם) שמן חמניות
- 1/2 מכל (100 גרם) שמנת חמוצה
- 4 כפיות ברנדי (אם אין, אפשר להחליף במים)
- 150 גרם (1 כוס ועוד 1 כף) קמח תופח
- 50 גרם (1/2 כוס) שבבי קוקוס
- 172 גרם (1/2 כוס ועוד 1 כף) ריבת חלב
- לקישוט: 1 כוס גדושה (120 גרם) שבבי קוקוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
- שמים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים כמה דקות, עד שמתקבל קצף תפוח ובהיר.
- ממשיכים להקציף, ומוסיפים את החמאה והשמן.
- מוסיפים את השמנת והברנדי ומערבבים ידנית.
- מקפלים לתוך התערובת את הקמח ואת 1/2 כוס שבבי הקוקוס.
- מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים מלמעלה שבבי קוקוס.
- אופים כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כשעליו פירורים לחים.
- תומר כבירי הוא מרכז קורס קונדיטוריה
ב"בישולים – בית הספר הגבוה לקולינריה"