מתכונים של שפית ליטל ארזי, באדיבות "תנובה".
קיש חצילים, פלפלים וגבינות
מרכיבים
תבנית בעלת דפנות נמוכות בגודל 12X34 ס"מ
לבצק
- 2 כוסות (280) גרם קמח
- 1/4 כפית מלח
- 190 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
- 1 ביצה טרופה
(לחלופין, אפשר להשתמש ב-450 גרם בצק פריך מוכן, מופשר לפי הוראות היצרן)
למלית
- 2 כפות שמן זית
- 4 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
- 1 חציל חתוך לקוביות
- 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה להקצפה
- 1 ביצה בגודל L
- 15 גרם (2 כפות) קמח
- 1/2 שן שום כתושה
- 2 כפות טפנד (ממרח זיתים)
- 2 כפות עגבניות יבשות קצוצות
- 250 גרם גבינה בולגרית 5% שומן, חתוכה לקוביות
- 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
הבצק (אם אתם משתמשים בבצק מוכן – התחילו בשלב 5)
- שמים במעבד מזון את הקמח, המלח וקוביות החמאה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק פירורי.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (עיבוד יתר יפגע בפריכות הבצק). אם הבצק עדיין פירורי, מוסיפים 1 כף מים קרים - ואם הוא דביק מוסיפים מעט קמח.
- יוצרים מהבצק כדור, ומשטחים אותו לדיסקה. עוטפים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
- מקמחים קלות משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ (במקום על משטח מקומח, אפשר גם לרדד את הבצק בין שני דפים של נייר אפייה).
- משמנים את התבנית ומקמחים אותה. מנערים את עודפי הקמח.
- מניחים את הבצק בתבנית, ומהדקים אותו לבסיס ולדפנות. חותכים באמצעות סכין את הבצק המיותר משולי התבנית.
- מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר בזמן שמכינים את המלית.
המלית וההרכבה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות.
- מחממים במחבת כף שמן זית. מוסיפים את הפלפלים ומתבלים במעט מלח. מטגנים כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהפלפלים מתרככים מעט.
- מחממים במחבת כף שמן זית. מוסיפים את החצילים ומתבלים במעט מלח. מטגנים כמה דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהחצילים מתרככים מעט ומזהיבים.
- שמים בקערה קטנה את השמנת, הביצה, הקמח, השום, מלח ופלפל. מערבבים בעזרת מטרפה.
- מורחים על הבצק את ממרח הזיתים, ומפזרים מעל את העגבניות היבשות, הגבינה הבולגרית, הגבינה הצהובה וקוביות החצילים.
- יוצקים מעל את בלילת השמנת, ומסדרים מעליה את רצועות הפלפל בשורה.
- אופים כ-60 דקות.
פיצות אישיות
שלושה זוגות של פיצות אישיות, שלכל אחד מהם תוספת אחרת: ירקות קלויים, גבינת עזים וקישואים עם ארוגולה. כשכל הפיצות מוגשות יחד, מתקבל שולחן צבעוני ויפהפה.
את הבצק המסורתי מחליף במתכון בצק עלים מוכן – כך שנחסכת מכם הרבה עבודה. להכנת שלושת הזוגות (כלומר, 6 פיצות אישיות בסך הכל) יש צורך ב-600 גרם בצק עלים מרודד (רצוי על בסיס חמאה – להשיג בכל רשתות השיווק), קרוץ ל-6 עיגולים בקוטר 15 ס"מ.
2 פיצות אישיות עם ירקות קלויים
מרכיבים
- 1 בצל סגול קטן חתוך לאורכו ל-6
- 1 שומר קטן פרוס דק או 1 כרשה פרוסה (רק החלק הלבן)
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
- 1/2 כוס פרחי כרובית
- מעט שמן זית
- 2 עיגולים של בצק עלים מרודד בקוטר 15 ס"מ
- כ-4 כפות רוטב עגבניות (ביתי או קנוי)
- 200 גרם גבינה צהובה מגוררת
- מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-250 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסדרים את הירקות בתבנית בשכבה אחת. יוצקים עליהם מעט שמן זית ומתבלים במלח.
- אופים 12 דקות.
- מוציאים את הירקות מהתנור, ומנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
- מורחים על כל אחד מעיגולי הבצק כ-2 כפות רוטב עגבניות. מפזרים מעל את הירקות והגבינה.
- אופים כ-18 דקות.
2 פיצות אישיות עם גבינת עזים ופלפלים
מרכיבים
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- שמן זית
- 2 עיגולים של בצק עלים מרודד בקוטר 15 ס"מ
- 1 גבינת עזים רכה ("פרומעז", למשל), חתוכה לפרוסות
- 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 10 זיתים שחורים מגולענים
- 5 עגבניות מיובשות חתוכות לרבעים
- מעט זעתר טרי
- מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-250 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסדרים את רצועות הפלפל בתבנית בשכבה אחת. יוצקים עליהן מעט שמן זית ומתבלים במלח.
- אופים כ-10 דקות.
- מוציאים את רצועות הפלפל מהתנור, ומנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
- מסדרים את פרוסות גבינת העזים על הבצק, ומפזרים עליהם את הפרמזן והגבינה הצהובה. אופים כ-18 דקות.
- מפזרים על הפיצות את הפלפלים, הזיתים, העגבניות המיובשות והאורגנו, ומגישים.
2 פיצות אישיות עם קישואים וארוגולה
מרכיבים
- 1 קישוא פרוס דק
- שמן זית
- 2 עיגולים של בצק עלים מרודד בקוטר 15 ס"מ
- כ-4 כפות רוטב עגבניות (ביתי או קנוי)
- חופן ארוגולה
- כ-50 גרם תלתלי גבינת פרמזן (כדי ליצור את התלתלים, חתכו את הגבינה עם קולפן ירקות)
- מלח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-250 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מסדרים את פרוסות הקישואים בתבנית בשכבה אחת. יוצקים עליהן מעט שמן זית ומתבלים במלח.
- אופים כ-10 דקות.
- מוציאים את פרוסות הקישואים מהתנור, ומנמיכים את הטמפרטורה ל-200 מעלות.
- מורחים על כל אחד מעיגולי הבצק כ-2 כפות רוטב עגבניות. מסדרים מעל את פרוסות הקישואים,
- ואופים כ-18 דקות.
- מתבלים את הארוגולה בשמן זית ובמלח.
- מפזרים על הפיצות את הארוגולה המתובלת ותלתלי הפרמזן, ומגישים.