מאפה שמרים קלוע פיקנטי

את הבצק, יש להכין ב-2 שלבים: בצק מקדים (לילה לפני) ובצק סופי. הבצק מתאים ל-2 חלות או לחלה אחת גדולה.

חומרים לבצק מקדים:

1/2 1 כוסות קמח (200 גרם)

1/2 כוס מים (120 מ"ל)

1 כפית שטוחה שמרית

 

אופן ההכנה:

מערבבים את 3 החומרים, לקבלת בצק אחיד. משהים מכוסה למשך הלילה בטמפ' החדר (כ-12 שעות).

 

חומרים לבצק סופי:

3 כוסות ו-2 כפות קמח (450 גרם), מומלץ קמח לחם סוגת

3 ביצים גודל M מהמקרר (או 2 גודל XL)

3 כפות סוכר

2 כפות שטוחות מלח

1/2 שקית או 1/2 קוביה שמרית (25גרם) פחות 1 כפית שטוחה

 

הבצק המקדים (שהוכן מראש)

200 גרם חמאה

2 בצלים קצוצים לקוביות, מטוגנים

צרור קטן עלי פטרוזיליה קצוצים

200 גרם גבינה צהובה קשה מסוג פיקורינו, חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם זיתי קלמטה מגולענים, חתוכים לקוביות קטנות

100 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לקוביות קטנות

 

אופן ההכנה:

1. מערבלים בקערת מיקסר את כל החומרים של הבצק הסופי למעט המלח, זיתים, גבינה, פטרוזיליה והעגבניות כ-9 דק' במהירות איטית-בינונית.

2. במהירות איטית, מוסיפים את הזיתים, גבינת פיקורינו, הבצל, העגבניות המיובשות, הפטרוזיליה והמלח ומערבלים עוד 2-3 דקות. הבצק יוצא מעט דביק. משאירים מכוסה בקערת המיקסר כשעה.

 

3. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים. מכל חלק יוצרים גליל צר באורך 25 ס"מ, מכל 3 גלילים קולעים "צמה".

4. מתפיחים מכוסה כ-50 דקות.

5. בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות אופים 30-35 דקות עד לקבלת גוון זהוב.אם אופים חלה גדולה מאריכים את זמן האפייה בעוד 5 דקות. הערה: לקראת סיום האפייה מפזרים מעט גבינת פיקורינו מגורדת על המאפה כדי שיתקבל מראה מרשים.

 

  • לגיוון:

ניתן לשלב גבינות צהובות מסוגים שונים כגון: צ'דר, גרוייר, טל העמק ועוד.

ניתן לשלב במקום הזיתים גם חמוציות ללא סוכר בשילוב האגוזים נותנים טוויסט מעניין. ניתן לתבל במעט כמון.

 

חלת כדורים עם צימוקים ואגוזים

המתכון מתאים ל-3 חלות מ-6 כדורי בצק כל אחת.

מתכון עשיר לחלת כדורים שאתם בבית יכולים לגוון בתוספות שונות. החלות נהדרות גם לאירוח חגיגי.

 

חומרים:

1 ק"ג קמח לבן (מומלץ קמח לחם של סוגת)

2 כוסות מים (500 גרם)

1 שקית או 1 קובית שמרית (50 גרם)

1 שקית משפר אפייה (50 גרם)

3/4 כוס סוכר (150 גרם)

2 כפות מלח (20 גרם)

100 גרם חמאה/ מחמאה

100 גרם צימוקים

100 גרם אגוזי מלך שבורים גס

 

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר לשים עם וו לישה את כל החומרים, למעט האגוזים והצימוקים, כ-10 דקות (5 דק' במהירות איטית ו-5 דק' במהירות בינונית). מוסיפים את הצימוקים והאגוזים וממשיכים ללוש עוד כ-2 דק' במהירות איטית .

2. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ-1 שעה.

 

3. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מעט מקומח ומחלקים ל-18 חלקים זהים. מכדררים לכדורים חלקים ומעבירים כל 6 כדורים לתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה או לתבנית משושה או עגולה בקוטר 20 ס"מ.

4. מתפיחים עד כשעה, מברישים בביצה ואופים ב-180 מעלות כ-25 דקות.

 

לגיוון:

ניתן להוסיף לבצק: שוקוצ'יפס, שקדים קצוצים או פרוסים או פירות יבשים חתוכים.