תמיד אמרו על האוכל היהודי שהוא אוכל פשוט. אוכל שמורכב מחומרי הגלם הזמינים ביותר. אוכל של הישרדות. המטבח היהודי, כמו הסטיגמה, הוא אכן מטבח של קומבינות ואילתורים (כבר נכחתי בארוחה שהתבססה על תפוחי אדמה, ותאמינו לי שאין גבול ליצירתיות כשהמארחים נתקעים עם מלאי רציני). ככה גם המאכל האנין "תפוח בדבש". רצו קינוח, לא היה שוקולד, אז תפוח הוא מתוק אבל זה לא קינוח, אז הוסיפו לו רוטב, ומה הכי זמין וזול? נכון. אז לכבוד ראש השנה, והחלק שאני הכי אוהב בארוחת החג שלו, הנה מקבץ אריזות יצירתיות במיוחד של דבש:
שוטטות בסופרמרקט הענק המרוחק ממקום מגורי לא העלתה בי חיוך, כשחיפשתי בשורות בתחום עיצוב אריזות הדבש. לרגע חשבתי שהמותגים הגדולים ישיקו מהדורות חגיגיות לכבוד ראש השנה, כמו שמקובל בחו"ל. התאכזבתי. אני בהחלט לא מצפה מרשתות כמו מגה או שופרסל שיעצבו אריזות מחרס רב שימושי או מזכוכית מנופחת באופן ידני, ובכל זאת, בלונדון או בניו יורק אפשר לראות חלק גדול מהמותגים האלה על מדפי הסופרמקט השכונתי. בחרתי להשאיר לסוף הפוסט אריזות בעיצוב פשוט דווקא, מדויק ועדיין שונה ומיוחד, של מותגים עממיים. שתהיה שנה דבש.