4 שנים אני חברה שלה. ארבע שנים והיא עדיין זוכרת לי את זה שלא הזמנתי אותה לחתונה שלי. אני לא רציתי להכביד עליה עם הזמנה – והיא זוכרת לי את זה עד היום.

15 שנים. חמש-עשרה שנים היא גרה בברזיל ואני גיליתי את זה רק השבוע. הייתי בטוחה שהיא תמיד גרה בארגנטינה. לא ידעתי שבגיל ארבע היא עברה לברזיל.

10 שנים עברו מאז שהיא עשתה עלייה.

מילה אחת. מילה אחת שהיא כל הזמן אומרת: Boluda. אני חושבת שהפירוש המילולי הוא "דבילית", אבל היא אומרת שאין ממש תרגום למילה.

בכל מקום שהיא מגיעה אליו היא מפזרת אבקת קסמים שכל מי שנמצא לידה מיד נדבק בה.

והיא אוהבת שוקולד לבן. וריבת חלב. נו, ברור שתאהב ריבת חלב, היא ארגנטינאית. אפילו שחמש-עשרה שנים היא חיה בברזיל.

5 שכבות של כישלון טהור. חמש שכבות של שוקולד לבן במרקמים שונים היו בעוגת יום ההולדת שהכנתי לה בשנה שעברה. כל שכבה היתה פחות טעימה מקודמתה.

החודש היא שוב חגגה יום הולדת והחלטתי שהשנה אני ממציאה לה עוגה. היא אוהבת שוקולד לבן? היא תקבל שוקולד לבן. היא אוהבת ריבת חלב? גם אותה היא תקבל. וכמובן שגם אלפחורס היא אוהבת – אז במקום בסיס טורט משעמם, למה לא להשתמש בבסיס אלפחורס נימוח?

עוגת דֶבּוֹלוּדָה. כך קראתי לעוגה שהבאתי לה. שילוב של דבי, השם שלה, בצירוף "בולודה", המילה שהיא כל כך אוהבת להגיד.

מזל טוב דבי! אוהבת אותך מפה ועד ברזיל לפחות!

 

עוד מתכונים מצוינים של נחמה שובתת:

עוגת שוקולד עשירה ופשוטה עם טריק עסיסי במיוחד

ארטיק שוקו-שוקו ביתי: שיא הפינוק בשיא הקלות

עוגיות שוקולד צ'יפס עם קרם טראפלס שוקולד: חטיף השוקולד האולטימטיבי

 

עוגת דֶבוֹלוּדָה

 

מרכיבים (תבנית בקוטר 24 ס"מ)

 

לבסיס אלפחורס נימוח

70 גרם (1/2 כוס) קמח

100 גרם (2/3 כוס ועוד 1 כף) קורנפלור

1/4 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

75 גרם חמאה רכה

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

3 חלמונים

 

למוס שוקולד לבן

300 גרם שוקולד לבן

250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה

 

למוס ריבת חלב

200 גרם (כ-2/3 כוס) ריבת חלב

250 מ"ל (1 מכל) שמנת לקצפת

 

לקישוט

שבבי שוקולד לבן קטנים או מעט קוקוס קלוי

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים (קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח).

3. שמים בקערת המיקסר את החמאה והסוכר ומקציפים כמה דקות, עד שהתערובת אחידה וקרמית.

4. ממשיכים להקציף ומוסיפים חלמון אחד. כשהוא נטמע בתערובת מוסיפים חלמון נוסף וכשהוא נטמע – מוסיפים את האחרון.

5. מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים קצרות - רק עד שהתערובת אחידה.

6. מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ (אם אתם מעדיפים בסיס דק – אפשר לרדד יותר).

7. מסירים את נייר האפייה העליון. מניחים על הבצק את התבנית כשהיא הפוכה ולוחצים, כדי לקרוץ את הבצק. אם צריך, נפטרים משאריות הבצק באמצעות גלגלת פיצה או סכין.

8. משמנים את התבנית, ונעזרים בנייר האפייה כדי להניח בתוכה את עיגול הבצק (הבצק צריך להיות למטה ונייר האפייה מעליו). מסירים את נייר האפייה.

9. אופים את הבצק כ-8 דקות (נזהרים שלא יזהיב – הוא אמור להישאר לבן). מצננים היטב.

10. מכינים את מוס השוקולד הלבן: ממיסים במיקרוגל את השוקולד (מחממים 20 שניות, בוחשים – וחוזרים על החימום הקצר והבחישה עד שהשוקולד נמס לחלוטין). מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מוסיפים את השוקולד המומס תוך הקצפה במהירות נמוכה, וממשיכים להקציף בזהירות – רק עד שהתערובת יציבה.

11. מכינים את מוס ריבת החלב: מרככים מעט את ריבת החלב באמצעות חימום של 10-5 שניות במיקרוגל. מקררים מעט לטמפרטורת החדר. מקציפים את השמנת לקצפת רכה, מוסיפים את ריבת החלב ומקציפים עד שהתערובת יציבה.

12. הרכבת העוגה: יוצקים על בסיס האלפחורס את מוס השוקולד הלבן ומיישרים. יוצקים מעל את מוס ריבת החלב. מקשטים בשבבי שוקולד לבן או קוקוס.

 

לבלוג הנוסף של נחמה שובתת, שבו היא מנציחה באמצעות מתכונים וזיכרונות את אמה שנפטרה לפני שנתיים