קציצות בקלה ונסיכת הנילוס (צילום: אסנת לסטר)
קציצות בקלה ונסיכת הנילוס (צילום: אסנת לסטר)

 

קציצות בקלה ונסיכת הנילוס

 

מתכון של שרה אלמלם מטבריה.

 

מרכיבים (כ-25 קציצות קטנות)

 

3 פלפלים אדומים

 

לקציצות

1/2 ק"ג פילה בקלה

1/2 ק"ג פילה נסיכת הנילוס

6-4 שיני שום

1 בצל חתוך לרבעים

1/4 כוס כוסברה קצוצה

2 כפות שמן

2 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כף כמון

1 כפית כורכום

 

לרוטב

800 גרם עגבניות קלופות ומרוסקות (כ-6 עגבניות)

1/4 כוס שמן

1 כף פפריקה מתוקה

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. שמים בתבנית את הפלפלים וקולים במשך 60-45 דקות, עד שהם מתרככים וקליפתם משחימה. רצוי להפוך אותם מדי פעם.

3. מעבירים את הפלפלים החמים לקופסה אטומה ומניחים להם להצטנן (הקירור בקופסה יהפוך את הקילוף לקל יותר). לאחר שהפלפלים הצטננו מקלפים אותם, מנקים מזרעים וחותכים לרצועות.

4. טוחנים את הדגים עם השום והבצל.

5. מערבבים את תערובת הדגים עם הכוסברה, השמן והתבלינים.

6. יוצרים מהתערובת קציצות.

7. מכינים את הרוטב: שמים בסיר שטוח את העגבניות המרוסקות, השמן, והפפריקה. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה 15-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך קצת. מדי פעם מערבבים.

8. מוסיפים לסיר את הפלפלים הקלויים ומערבבים.

9. מוסיפים בזהירות את הקציצות ומבשלים על אש קטנה 25-20 דקות, כשהסיר חצי מכוסה.

 

עוד מתכונים מתוך סיר לשבת :

קציצות בשר ועוף: טיפים לקציצות מושלמות - וארבעה מתכונים

פלאפל ביתי - כולל מתכונים לחומוס מהיר ופיתות תוצרת בית

עוגת תפוזים: שלושה מתכונים פשוטים ומשובחים

 

קציצות טונה ברוטב פיקנטי

קציצות טונה ברוטב פיקנטי (צילום: אסנת לסטר)
קציצות טונה ברוטב פיקנטי (צילום: אסנת לסטר)

 

מתכון של אילון זאבי מקיבוץ לביא.

 

מרכיבים (כ-12 קציצות)

 

לקציצות

2 קופסאות שימורים של טונה בשמן, מסוננות מהשמן

2 בצלים קצוצים דק

1/2 1 כוסות כוסברה קצוצה

4 ביצים

4 כפות גדושות פירורי לחם

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

שמן זית לטיגון

 

לרוטב

800 גרם עגבניות מרוסקות

4 שיני שום כתושות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 פלפל אדום קטן חריף, קצוץ דק (או כמה טיפות טבסקו)

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, למעט שמן הזית. יוצרים מהתערובת קציצות ומהדקים אותן היטב.

3. מחממים במחבת שמן זית. מטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.

4. מעבירים את הקציצות לתבנית.

5. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הקציצות.

6. אופים כ- 10 דקות.

 

 

קציצות טונה ותפוחי אדמה

קציצות טונה ותפוחי אדמה (צילום: אסנת לסטר)
קציצות טונה ותפוחי אדמה (צילום: אסנת לסטר)

 

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים (12-10 קציצות)

750 גרם תפוחי אדמה קלופים

1 קופסת שימורים של טונה בשמן, מסוננת מהשמן

1 ביצה

1 כף קמח מצה

1/2 1 כפיות מלח

1/2 כפית פלפל שחור טחון

 

לציפוי

3 ביצים טרופות

1/4 1 כוסות פירורי לחם

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

1. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, ומועכים אותם לפירה.

2. מפוררים לתוך קערת הפירה את הטונה. מוסיפים את הביצים ואת קמח המצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. יוצרים מהתערובת קציצות.

4. טובלים כל קציצה בביצה טרופה ואחר כך בפירורי הלחם.

5. מחממים את השמן במחבת. מטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות היטב.

 

 

קציצות דגים

קציצות דגים (צילום: אסנת לסטר)
קציצות דגים (צילום: אסנת לסטר)

 

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים (כ-12 קציצות)

1 ק"ג פילה דג (בקלה, נסיכת הנילוס או כל סוג אחר שאוהבים)

1 בצל גדול חתוך לכמה חלקים

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

2 ביצים

5 כפות גדושות פירורי לחם

2 כפות שמן זית

1/2 כפית פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור טחון

כ-1/2 כוס שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

1. טוחנים יחד את הדג, הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה, הביצים ופירורי הלחם.

2. מוסיפים לתערובת את שמן הזית והתבלינים, ומערבבים. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות.

3. יוצרים מהתערובת קציצות.

4. מחממים את השמן במחבת על אש גבוהה. כשהשמן חם מאוד מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה.

5. מטגנים את הקציצות באטיות 8-7 דקות מכל צד, עד שהן שחומות מאוד.

 

אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת , המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע