ואם אתם רוצים להשקיע - לחצו על הקישור הבא כדי ללמוד איך מכינים מרציפן תוצרת בית.
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק בגודל 8X20 ס"מ או תבנית פאונד קייק שגודל בסיסה 8X19 ס"מ
- 100 גרם (2/3 כוס ועוד 1 כף) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 150 גרם חמאה
- 150 גרם מרציפן
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 2 ביצים קטנות
- 75 גרם (כ-1/2 כוס) דובדבנים טריים או קפואים שהופשרו או משומרים (רצוי מזן אמרנה האיטלקי)
- 75 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-165 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה.
- מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה והמרציפן ומתחילים לעבד. לאחר שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה מוסיפים את גרידת התפוז ולאחר מכן את הביצים, בזו אחר זו.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה וממשיכים לעבד רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (עיבוד יתר יהפוך את העוגה לקשה ודחוסה).
- מוסיפים את הדובדבנים ומערבבים קלות.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומפזרים מעליה את השקדים.
- אופים כ-50 דקות.
- שף קונדיטור תומר כבירי הוא מרכז מגמת פטיסרי בבית הספר הגבוה לקולינאריה - בישולים