מה שהופך את הפיצה הזאת למיוחדת הוא הבצק נטול השמרים: הוא פרווה, קל להכנה ונוח מאוד לעבודה. צירפתי לו כאן מילוי טונה, אך כמובן שאפשר לשנות ולגוון את המילוי לפי החשק והמלאי. חברתי הדר, שהיא צמחונית, מכינה באופן קבוע את המילוי הזה בלי הטונה - לפעמים רק עם הרוטב ועם זיתים, ובפעמים אחרות עם בצל, שום, ירקות מוקפצים, אגוזים או גבינות.

 

הרעיון לקוח מהבלוג פירולי, שאותו כותבת יהודייה צרפתייה בשם מרגרט. מרגרט מגישה את הפיצות הקטנות בעיקר לאפריטיף כשהיא מארחת, וגם לשבע ברכות (במקרה הזה, סיפרה לי מרגרט, היא מכינה כמות ענקית בתבניות חד-פעמיות).

 

 

עוד מתכונים מצוינים של מרילין איילון:

 

 

מרכיבים

כ-18 פיצות קטנות בתבנית מאפינס או בתבניות טארטלט אישיות

.

לבצק

  • 300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח
  • 1/2 שקית (6 גרם) אבקת אפייה
  • 1כפית מלח
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) שמן
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד 1 כף) מים רותחים

 

לרוטב

  • שמן זית לטיגון
  • 1 בצל קצוץ
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 קופסה קטנה של טונה בשמן
  • 1 כפית רסק עגבניות
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1 כוס מים
  • מעט בזיליקום, אורגנו ו/או טימין
  • פפריקה
  • מלח
  • פלפל שחור

 

לציפוי

  • פילה אנשובי / זיתים / פלפל ירוק חתוך דק / אורגנו

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק. לשים דקה, עוטפים היטב ושומרים במקרר שעה.
  • גיוון: אפשר להוסיף לבצק כף שומשום / 1/2 כפית קצח / מעט פפריקה חריפה / מעט פלפל שחור.

 

הרוטב

  1. מחממים במחבת גדולה או בסיר מעט שמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
  2. מוסיפים את השום ומטגנים קצרות, עד שהוא מעלה ריח נעים.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

 

הרכבת המנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבניות.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את הבצק באמצעות מערוך לעובי של כ-3 מ"מ, וקורצים ממנו עיגולים.
  3. שמים כל עיגול בתבנית, ומהדקים קלות לתחתית ולדפנות.
  4. שמים בתחתית הבצק כפית רוטב, ומניחים מעל את הציפוי שבחרתם.
  5. אופים את הפיצות כ-15 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים.