שלומית אופיר, המתמחה בעיצוב אופנה, תכשיטים ונעליים, מריצה בהצלחה ארבע חנויות עם עיצוביה – האחת בנווה צדק, השנייה ברחוב דיזנגוף, השלישית ברחוב שנקין בתל אביב והרביעית בקניון רחובות. את חנות הקונספט הממוקמת ברחוב דיזנגוף  175 בתל אביב, היא פתחה לפני כשנה. זו מתמקדת בתכשיטים, אביזרים וביגוד לכלות ואירועים. ההתרגשות, ההכנות ובעיקר – החשיבה האינטנסיבית המושקעת בכל פתיחה כזו, "תוקפת" אותה בכל פעם מחדש.

 

_________________________________________________________

 

עוד על שיפוצים בעשו בעצמכם

>> מדריך לעיצוב ושדרוג המשרד

>> מדריך מצולם לשיפוץ רהיטים

>> מדריך לתכנון נכון של הסלון

_____________________________________________________________

 

 

"אני בוחרת לעצב את החנויות שלי בעצמי", היא אומרת, "לא רק מטעמים פרקטיים, אלא גם משום שבשבילי מדובר בהגשמת חלום, כל פעם מחדש". בשל העובדה שמדובר בחנות המיועדת לאירועים, בחרה הפעם שלומית להתמקד בקונספט של מסיבת גן קסומה, כשהמוטיב המרכזי הוא אהילי נייר – בצורות שונות וב-15 צבעים שונים – שהוזמנו מחו"ל ונתלו מתקרת החנות ומ"עץ אהילים" שהוזמן במיוחד. רוב הריהוט והאביזרים בחנות נרכשו בחנויות יד שניה או בשוק הפשפשים, שופצו, וזכו לחיים חדשים בחנות.

 

"רציתי ליצור בחנות הזו תחושה של ייחוד", מסבירה שלומית את ההחלטה להשתמש ברהיטים ישנים בלבד, "שאנשים ייכנסו למקום שנראה שונה בתכלית מכל מה שראו לפני כן". באמצעות השילוב בין הרהיטים, הטפטים והווילונות הייחודיים, ביקשה המעצבת ליצור "תחושה רטרו ואווירה נוסטלגית. שיפצתי את הרהיטים כדי שיקבלו את אופי השפה הייחודית שלי. כך הם יזכו גם לשמור על ההיסטוריה שלהם, וגם לקבל קצת ממני". חנות כזו, היא מאמינה, יוצרת אצל המבקרים בה חוויה רגשית ומשמעותית יותר מאשר חנות שהכל בה חדש ודומה לחנויות אחרות, שכן "השילוב בין הישן והחדש יוצר ערך מוסף", לדבריה.

 

 

המשימה: לשפץ ב-10 ימים

 

סיפור עיצוב החנות נשמע, למאזינים מהצד, כמו פרויקט כמעט בלתי אפשרי. "מצאנו אותה אחרי חודשים של חיפושים, והיה לי ברור מהתחלה שאצטרך לשנות אותה משמעותית כדי שתשקף את השקפת העולם העיצובית שלי", מספרת שלומית. מכיוון שרצתה לפתוח את החנות לפני פסח, לרשותה עמדו 10 ימים בלבד לבצע כל שינוי או שיפוץ רצוי.

 

"בימים הראשונים הזמנו קבלן שיפוצים כדי להחליק את הקירות מאפקט ה"שפריץ" שנותר עליהם עוד מהחנות הקודמת וכן כדי לבצע עבודות גבס וצביעה. כדי לא לבזבז זמן תוך כדי שהוא עובד בחנות פתחנו מחוץ לסטודיו, במקום אחר בעיר, סדנה מאולתרת שבה עבדנו על כל שאר הפריטים שאמורים להיכנס לחנות".

 

צוות השיפוץ כלל כשמונה אנשים סך הכל – "רק בנות ואלון, שעובד איתי בסטודיו", שעמלו בקצב מטורף כדי להספיק לתאריך הפתיחה השאפתני. "כל מי שעבר ברחוב התרגש לראות חבורה של בנות משייפת, צובעת מנסרת ומדביקה. אלה היו החיים שלנו למשך עשרה ימים. אפילו אמא שלי הגיעה לעזור. היא משפצת רהיטים ישנים כתחביב, ושמחה לקפוץ על ההזדמנות".  

 

שיפוץ ברוח נוסטלגית

 

כלל הרהיטים ששופצו בחנות עלו כ-3,000 שקלים, ושלומית הוציאה עוד כ-1,000 על חומרי עבודה (צבע וכולי). את הטפטים המעטרים את הקירות הזמינה מהאתר האנגלי Wallpaper Direct, את אהילי הנייר מהאתר The Paper Lantern , את הרהיטים רכשה בשוק הפשפשים ובחנות לרהיטים יד שניה בקיבוץ גבעת חיים, ואת הווילונות - בנחלת בנימין, ואז היישר לתופרת.

 

אחד הרהיטים המרכזיים בחנות הוא ספסל דיינר משוק הפשפשים משנות ה-50. הוא זכה לריפוד חדש ונצבע בצבע אקווה. את המשענת בעלת הטקסטורה העדינה בחר הצוות להשאיר במצבה המקורי. שידת הטואלט בפינת הכלות (משנות ה-60) נצבעה גם היא באקווה. לשידה היתה מחוברת מראה, וזו פורקה ונתלתה מעל השידה.

 

 

 ספסל דיינר משנות החמישים (צילום: שלומית אופיר)
ספסל דיינר משנות החמישים (צילום: שלומית אופיר)

 

 

ארון תצוגה נוסף נצבע בסגול לילך ומדף תצוגה נצבע בוורוד פודרה. בכל אלה הותקנו ספוטים נסתרים כדי שיאירו את התכשיטים. גם שולחן המוכרת והארונית בחלון הראווה הם רהיטים ישנים שחודשו על ידי הצוות.

 

את ארונית התצוגה נוספת, העומדת צמוד לספסל ולאורנית המוכרת, שירטטה שלומית במחשב והזמינה מנגר. גם היא נצבעה בצבע אקווה. שלומית הזמינה מדף זכוכית והעמידה אותה צמוד לגב הספסל, וכך נוצר האפקט של רהיט אחד. ארונית נוספת נרכשה באיקאה, ונצבעה בצבע עץ ירקרק.

 

 

שידה ישנה שהפכה לארונית תצוגה (צילום: שלומית אופיר)
שידה ישנה שהפכה לארונית תצוגה (צילום: שלומית אופיר)

 

ממד מקורי נוסף הן המגירות בחנות, שהפכו לרהיטים: אלה נרכשו בשוק או נמצאו ברחוב, והפכו לאמצעי תצוגה - החלק הפנימי שלהן נצבע, את החלק החיצוני הוחלט להשאיר כמו שהוא כדי לשמור על הניחוח הנוסטלגי, טפט הודבק בגב המגירות ועל הטפט נתלו ווים כדי שאפשר יהיה לתלות בתוכן שרשראות ועגילים. הן הורכבו על הקירות כמו פאזל צבעוני.

 

עץ האהילים בפינת החנות, התורם לקונספט הגן הקסום, תוכנן ונבנה מאפס. הצוות הזמין פרופילי עץ בעוביים שונים מהנגר, ניסר אותם ואז הרכיב את העץ בעזרת ברגים, וצבע אותו בלבן. בשלב הפינישים נתלו עליו פנסי הנייר הצבעוניים.

 

 

הפרטים הקטנים

 

החנות של שלומית מוכיחה שגם הפרטים הקטנים חשובים מאין כמותם. קחו לדוגמה את הטפטים, שבשילוב מוצלח יכולים לשנות כל חלל ואווירה. אחיה הגדול של שלומית גם הוא הצטרף למשימה: "הוא הדביק על אחד הקירות טפט יפהפה של עצים, שעוזר להמחיש את אווירת מסיבת הגן ויוצר אשליה של חוץ-פנים". בתאי ההלבשה הודבק טפט עם טקסטורה עדינה.

 

הטאץ' הסופי של החנות נקבע על-ידי שימוש בעוד כמה פרטים מקוריים: מכונת כתיבה ישנה שנקנתה בקיבוץ גבעת חיים ומשמשת כמעמד לכרטיסי ביקור, מעמד לפטיפורים המשמש כסטנד לעגילים, צנצנות עם מרשמלו ורוד ולבן ודרז'ה בצבעי פסטל, צלחות צבעוניות על הקיר ותיבת כלי תפירה ישנה ששופצה.

 

"לעצב חנות לבד זו עבודה קשה", מסכמת שלומית את החוויה האינטנסיבית, "אך ללא ספק מהנה ומספקת והתוצאה הסופית שמתקבלת היא אישית, ייחודית ושונה".

 

  •  שיפצתם במו ידיכם רהיט או פריט? הצלתם פעם ענתיקה יפהפיה ועמלתם ארוכות להחזיר לה את ימי הזוהר? ספרו לנו בכמה מילים, הוסיפו תמונה – ואולי נפרסם גם את הסיפור לכם. שלחו לנו מייל לכתובת: diy@xnet.co.il

 

>> מהפך מהפח: כך הפכה כורסה מרופטת מהרחוב ליצירת וינטג'