הרעיון להכנת קערות השוקולד לקוח מהבלוג Bakerella.

 

מרכיבים (6-5 קערות שוקולד גדולות)

 

לקערות השוקולד

6-5 בלונים מנופחים חלקית

300 גרם שוקולד מריר (אפשר לשלב 150 גרם שוקולד מריר ו-150 גרם שוקולד חלב)

 

לפאדג' השוקולד

250 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

1 פחית (397 גרם) חלב מרוכז

1 שקית (75 גרם) חטיף "קליק", רצוי בטעם שוקולד חלב-שוקולד לבן.

 

לקישוט

סוכריות צבעוניות

אבקת סוכר

 

כלים מיוחדים

6-5 בלונים

תבנית סיליקון עם שקעים או תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

אופן ההכנה

 

הקערות

1. שמים את השוקולד בקערה שאפשר יהיה להכניס לתוכה את הבלונים עד למחצית מגובהם. ממיסים במיקרוגל: מחממים 30 שניות, בוחשים – וחוזרים על החימום הקצר והבחישה עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

2. פורשים נייר אפייה על מגש. מניחים כף שוקולד מומס על הנייר.

3. טובלים בלון בשוקולד, כך שהשוקולד יצפה מחצית ממנו, ומניחים על תלולית השוקולד שעל נייר האפייה.

4. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלונים.

5. מעבירים למקרר או להקפאה עד שהשוקולד מתקשה.

6. מפוצצים את הבלונים – ויש קערות שוקולד.

 

פאדג' השוקולד

1. שמים את השוקולד והחמאה בסיר קטן ומחממים על אש קטנה מאוד, תוך בחישה מתמדת, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

2. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים. מסירים מהאש.

3. מעבירים את התערובת לתבנית סיליקון עם שקעים או לתבנית מלבנית בגודל 20X30 שצופתה בפלסטיק נצמד (כך יהיה קל יותר לחלץ את הפאדג' מהתבנית).

4. לאחר שהתערובת הצטננה מעט, מכניסים "קליק" לכל שקע בתבנית הסיליקון, או מסדרים בחופשיות בתבנית. מטביעים את ה"קליק" בתוך השוקולד.

5. מכסים בפלסטיק נצמד ומניחים במקפיא למשך הלילה.

 

הרכבת המנה

1. מפרידים בזהירות את קעריות השוקולד מנייר האפייה ומניחים בצלחות.

2. אם משתמשים בתבנית סיליקון, מחלצים את הפאדג' מהשקעים. אם משתמשים בתבנית מלבנית, מוציאים את כל הפאדג' מהתבנית יחד עם הפלסטיק הנצמד, וחותכים לריבועים.

3. מניחים בכל קערת שוקולד כמה יחידות פאדג', ומקשטים בסוכריות צבעוניות ואבקת סוכר.

 

לבלוג הנוסף של נחמה שובתת, שבו היא מנציחה באמצעות מתכונים וזיכרונות את אמה שנפטרה לפני שנתיים - לחצו כאן