הפעם אני מציעה שייק פירות שמתאים למי שנמנע ממוצרי חלב, ולכל מי שרוצה להעשיר את תזונתו בשקדים.

 

 

עוד מתכוני פירות בהבראת מתכונים

>> גלידת תות בננה ביתית

>> ארטיקים תוצרת בית

 

איך מכינים חלב שקדים

 

במקום חלב פרות נשתמש בחלב שקדים ביתי. אני משתמשת בשקדים קלופים. הקליפה החומה מפריעה לטעם, למרקם ולצבע, אז עדיף להפטר ממנה על ידי השרייה במים חמימים וקילוף (או לקנות שקדים קלופים). במקום שקדים שלמים אפשר פשוט להשתמש בכפית שקדייה (ממרח שקדים טבעי).

 

מניחים את השקדים, המים, הבננה והדבש (אפשר להשתמש בכל ממתיק אחר או לוותר עליו מלכתחילה) בכלי עמוק וצר, וטוחנים עם בלנדר מוט עד אחידות.

 

כאן המקום להזכיר שככל שהמנוע של בלנדר המוט חזק יותר, כך התוצאה הסופית חלקה ונטולת גושים. כדאי להשקיע בבלנדר טוב בעל מנוע טורבו חזק, ולהיות מודעים לכך שאם קונים במכירת חיסול בסופר השכונתי בלנדר מוט במחיר דו ספרתי, אין להתפלא אם נשארים גושי שקדים לא טחונים.

 

במקום או בנוסף לבננה אפשר להשתמש בתותים או בכל פרי אחר. אפשר להשתמש בקיווי, פטל ואננס וכל הפירות שאי אפשר להכין איתם שייק על בסיס חלב פרה מכיוון שהחלב מתפרק מן החומציות הגבוהה שלהם. לשקדים, לעומת זאת, החומציות לא מפריעה.

 

על מנת ליצור שייק יותר סמיך וקצפי, יש לעבוד עם פירות קפואים. הקפיאו עכשיו תותים בשלים ושטופים ובננות בשלות (לא מדי בשלות) קלופות וחתוכות לפיסות. הפירות הקפואים יסמיכו את השייק ממש כמו גלידה.

 

מגישים בכוס גבוהה וצרה עם קרח וקשית שתייה.

 

 

מכניסים בננה שקדים ודבש (צילום: דודו אזולאי)
מכניסים בננה שקדים ודבש (צילום: דודו אזולאי)

 

 

טוחנים ומגישים (צילום: דודו אזולאי)
טוחנים ומגישים (צילום: דודו אזולאי)

 

 

שייק בננה (2 מנות בינוניות או אחת גדולה)

 

מרכיבים

  • 1 בננה
  • 300 מ"ל מים
  • 10 שקדים קלופים
  • 1 כפית דבש (או יותר, לפי הטעם)
  • 3 קוביות קרח

 

הוראות הכנה

 

1. טוחנים את כל החומרים בבלנדר מוט.

2. מגישים מייד, אפשר עם קשית.

 

שייק תות-בננה סמיך

 

מרכיבים

  • חופן תותים שטופים, חצויים וקפואים
  • 1 בננה קטנה קלופה, חתוכה וקפואה
  • 1 כוס מים (או חלב פרה או חלב סויה)
  • 3 קוביות קרח

 

הוראות הכנה

1. שמים את כל החומרים בכלי עמוק וצר.

2. טוחנים עם בלנדר מוט עד שאין גושים.

3. מגישים מייד.