אחרי ארוחת ליל-סדר כל כך כבדה, לרוב האנשים כבר אין מקום לקינוח. בטח לא כשמדובר בקינוח כשר לפסח - שמה לעשות, לרוב זה לא בדיוק הדבר-הגדול-הבא. אז הנה קינוח בלי קוקוס ובלי קמח מצה, שמומלץ להגיש במנות אישיות וקטנות. אני השתמשתי בכוסיות בנפח 1/4 כוס (60 מ"ל). אפשר להשיג כיום בקלות כוסות חד-פעמיות בנפח הזה, ואם אין אותן בנמצא - כוסות יין, כוסות שמפניה וכוסות שקופות פשוטות שיש לכם בהחלט יתנו מענה הולם.

שימו לב: אם אין לכם חשק להתעסק עם ג'לטין - לא חובה. מוס השוקולד יהיה אמנם דליל מאוד, אבל אם תתנו לו להתייצב במקרר במשך שעתיים-שלוש זה יקל עליכם את מלאכת ההרכבה. בכל מקרה, במוס החלבה אין ג'לטין והוא אכן דליל, אבל אני אוהבת שיש הבדל במרקמים: אחד אוורירי ונעלם והשני יציב עם אמירה!

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

עוגות לפסח: שש עוגות מנצחות - מחגיגית עד למהירה

עוגות פרווה כשרות לפסח - וטעימות בטירוף

ליל סדר ב-150 שקל: 3 תפריטים לשמונה סועדים

 

מוס שוקולד וחלבה בכוסות אישיות

כשר לפסח, ואפשר להפוך לפרווה אם רוצים.

 

מרכיבים

8 קינוחים בנפח 1/4 כוס (כוסיות קטנות)

 

למוס השוקולד

250 גרם שוקולד מריר

1/2 כפית (3 גרם) ג'לטין

2 כפיות (10 מ"ל) מים קרים (מהמקרר!)

 

למוס החלבה

(אפשר לקנות ממרח חלבה מוכן, אבל לשם מה אם אפשר להכין לבד?)

 

1/2 כוס טחינה גולמית

1/2 כוס דבש

100 גרם חלבה

 

לשניהם

500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה להקצפה, אפשר פרווה.

לקישוט (לא חייבים): תותי שדה, שוקולד מגורר או שבבי פולי קקאו

 

אופן ההכנה

1. מתחילים בהכנת הג'לטין למוס השוקולד: יוצקים את המים לקערה קטנה ומפזרים מעל את הג'לטין. מניחים במקרר לחצי שעה.

2. בינתיים, מכינים קרם חלבה: מערבבים את הדבש והטחינה לתערובת אחידה; מפוררים את החלבה לתוך התערובת ומערבבים.

3. ממיסים את השוקולד בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

4. מקציפים את השמנת לקצפת רכה.

5. מוציאים את הג'לטין מהמקרר (הוא יהיה גושי ומשונה, וזה בסדר - כך הוא צריך להיראות). מחממים אותו 5 שניות במיקרוגל, ואם הוא לא נמס לגמרי חוזרים על הפעולה. נזהרים שלא לחמם יותר מדי – לא יותר מ-15 שניות בסך הכל.

6. מוסיפים מחצית מכמות הקצפת לשוקולד המומס, יוצקים במרכזה את הג'לטין המומס וטורפים במהירות. התערובת מתקשה ונדמה ששום טוב לא יצמח ממנה, אבל אל תיכנעו! המשיכו לערבב במרץ - היא תתמסר בסוף.

7. יוצקים את יתרת הקצפת על תערובת החלבה ומערבבים היטב במטרפה.

8. שמים בכוסות מעט מוס שוקולד באמצעות שתי כפיות או שק זילוף. שמים עליו שכבה של מוס חלבה, ומעליה עוד שכבת מוס שוקולד - ושכבת מוס חלבה לסיום.

9. אם רוצים, מקשטים בפולי קקאו, שוקולד מגורר, תות שדה או כל דבר העולה בדעתכם.

 

לבלוג הנוסף של נחמה שובתת, שבו היא מנציחה באמצעות מתכונים וזיכרונות את אמה שנפטרה לפני שנתיים – לחצו כאן