קישואים נמכרים אמנם במשך כל השנה, אך אלה שמגיעים לשווקים באביב הם הטעימים ביותר. מדוע? כי הם נזרעים בסוף החורף בשדה – ולא בחממה, כמו אחיהם שנמכרים בחורף – וכשהם נקטפים באפריל-מאי הם צעירים, רעננים וטעימים יותר.
אם אתם שואלים איזה קישוא עדיף – צהוב או ירוק, ארוך או עגול – התשובה היא שזה תלוי אך ורק בטעמכם. טעמם של כל הקישואים דומה, כך שלכם רק נותר להחליט איזה צבע או צורה אתם מעדיפים.
מיד נגיע למתכונים, אך לפני זה – כמה טיפים:
- בחירת קישואים: רצוי לבחור בקישואים קטנים, מוצקים וכבדים ביחס לגודלם. קליפתם צריכה להיות מבריקה ונטולת פגמים. עדיף לרכוש קישואים שעדיין מחוברים לגבעול – במקרה שכזה על הגבעול להיות ירוק ורענן.
- אחסון קישואים: יש לאחסן קישואים במקרר, כשהם עטופים היטב בשקית פלסטיק.
- הקפאת קישואים: אפשר להקפיא קישואים למשך חודשים רבים – רק זכרו שלאחר ההפשרה הם לא יהיו פריכים ויתאימו בעיקר לבישול ולאפייה. פרסו את הקישואים ובשלו אותם במשך 3-2 דקות במים רותחים. העבירו מיד לקערה מלאה במי קרח והמתינו כמה דקות. הניחו כ-10 דקות במסננת, העבירו לכלי אטום – והכניסו למקפיא.
- קישואים טעימים מאוד גם כשהם אינם מבושלים. אם אתם לא מעוניינים לאכול אותם חיים אבל עדיין רוצים שיהיו פריכים, בשלו אותם כ-2 דקות במים רותחים, העבירו מיד לקערה עם מי קרח – ומשם לקערת הסלט.
קציצות העוף והקישואים של אילדה
מרכיבים (40-35 קציצות)
לקציצות
- 4 פרוסות חלה
- 1 ק"ג חזה עוף טחון
- 6 קישואים בינוניים מגוררים בפומפייה
- מלח
- פלפל שחור
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 3 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
- 4 שיני שום פרוסות
- 5 כפות רסק עגבניות
- 1/2 1 ליטר (6 כוסות) מים
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
הקציצות
- מחממים את התנור לטמפרטורה המרבית במצב גריל.
- משרים את פרוסות החלה במים ל-2 דקות, וסוחטים היטב. שמים בקערה עם שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
- יוצרים מהתערובת קציצות בגודל של כדור פינג פונג.
- מניחים בתבנית, וצולים 3 דקות במדף העליון בתנור. הופכים את הקציצות וצולים 3 דקות נוספות.
הרוטב
- מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הקישואים במשך כ-3 דקות.
- מוסיפים את השום ואת רסק העגבניות ומבשלים במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים את המים, מתבלים במלח ובפלפל, ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
- מומלץ להגיש עם אורז או פירה.
סלט קישואים וגבינת פטה
מרכיבים (4 מנות)
- 3 קישואים ירוקים קטנים
- 3 קישואים צהובים קטנים
- 2 זוקיני קטנים
- 1 בצל סגול בינוני
- 10 עלי בזיליקום קרועים גס
- 10 זיתים שחורים מגולענים
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- 200 גרם גבינת פטה
- חופן זרעי דלעת
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- חותכים את הקישואים והבצל לפרוסות דקות ככל האפשר.
- מעבירים את הקישואים והבצל לקערה ומערבבים עם שאר החומרים, למעט הגבינה וזרעי הדלעת. מניחים ל-10 דקות לספיגת טעמים.
- מפוררים על הסלט את הגבינה ומפזרים את זרעי הדלעת.
- רועי אגאי הוא שף מסעדת בית היין
שבקיבוץ מעברות