המרכיבים (ל-2 מנות)
לבצק הניוקי
- 2 תפוחי אדמה
- 2 פטריות פורטובלו טריות, קצוצות דק
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס קמח כוסמין (להשיג בבתי הטבע. אם אין, אפשר להשתמש בקמח רגיל)
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
לרוטב הכרשה ואגוזי הברזיל
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 גבעול כרשה, פרוסה
- 2 אגוזי ברזיל, פרוסים
- 1 שן שום, קלופה וקצוצה (או לפי הטעם) מלח, פלפל שחור
לזרייה
- 8 גבעולי עירית, קצוצים
- 2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
ההכנה
.1 בצק הניוקי: שמים את תפוחי האדמה בקליפתם בסיר, מכסים במים ומבשלים את תפוחי האדמה 30-20 דקות, עד שהם רכים. מסננים, מייבשים היטב וקולפים. מגררים בפומפייה דקה לתוך קערה.
.2 מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים.
.3 מוסיפים כשלושת-רבעי מתכולת המחבת לתפוחי האדמה המגוררים ושומרים את השאר בצד. מוסיפים לקערה, בהדרגה, גם את קמח הכוסמין, הביצה והמלח ומערבבים - אם העיסה דביקה מוסיפים בזהירות עוד מקמח הכוסמין. מכסים את הקערה במגבת.
.4 הרוטב: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את פרוסות הכרשה ומטגנים כדקה. מוסיפים את אגוזי הברזיל ואת השום, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומכבים את להבת הכיריים.
.5 מקמחים קלות משטח עבודה בקמח הכוסמין ויוצרים מעיסת תפוחי האדמה גלילים בעובי כס"מ וחצי. חותכים כל גליל ליחידות באורך כ2- ס"מ ואם רוצים, מטביעים על כל ניוקי סימן של שיני מזלג, ליצירת עיטור.
.6 מרתיחים בסיר ליטר וחצי מים, מוסיפים את הניוקי ומבשלים ברתיחה קלה עד שהם צפים על פני המים, ואז מוציאים אותם בכף מחוררת או בעזרת מסננת קטנה.
.7 ההגשה: יוצקים על הניוקי את הרוטב ואת שארית הפטריות, זורים מלמעלה את העירית הקצוצה ואת גבינת הפרמזן המגוררת ומגישים.
>> עוד מתכונים