סלמון בחרדל ומיונז (צילום: דבורה ברנע)
סלמון בחרדל ומיונז (צילום: דבורה ברנע)

 

"משנכנס אדר מרבים בשמחה" - ואין שמחה כמו מנות מהירות ובריאות שגם ילדים קטנים אוכלים ברצון.

בשנה שעברה קיבלתי מחברה משלוח מנות מעניין: בתוך תבנית נח לו דג סלמון מבריק וטרי, שאחד המרכיבים המרוחים עליו נראה לי מוכר: מיונז. החברה צירפה למשלוח פתק עם הוראות הכנה: "תכניסי לתנור ל-20 דקות ותוציאי, הילדים ילקקו את האצבעות".

 

עוד בערוץ האוכל של Xnet:

חטיפי קציצות אפויים: להיט אצל הילדים

עוף בסויה ושמן זית: מתכון בשלושה שלבים בלבד

עוגת שוקולד פשוטה ועסיסית עם טריק מנצח

 

פרצתי בצחוק. מתי בפעם האחרונה הילדים שלי התלהבו מדגים? עד גיל עשר בערך קשה לשכנע אותם להתקרב אל מנת החלבון המשביעה הזאת, אלא אם מדובר בקציצות דג נילוס או בקלה שחפות מכל תבלין ירוק (ובלי חתיכות של בצל חלילה).

אבל החברה צדקה. כל הילדים אכלו בתיאבון גדול, ומאז אני מקבלת בקשה שבועית: "אמא, תכיני את הדג הכתום הזה, טוב אמא?"

טוב.

 

סלמון בתנור: דיאטטי, טעים ובריא - גם להורים וגם לילדים

מנה דיאטטית וקלה שיכולה לשמש מנת פתיחה או מנה עיקרית. תיבול עדין, אפייה קצרה - וישר לצלחת.

 

מרכיבים (8-6 מנות)

1 נתח פילה שלם של דג סלמון, מופשר במקרר

4 כפות מיונז

1 כפית חרדל

פלפל שחור

מלח

צרור עירית קצוץ דק (לא חובה)

 

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. פורשים יריעה גדולה של נייר אלומיניום ומניחים במרכזה את הדג כשהעור פונה כלפי מטה.

3. מערבבים בקערה את שאר המרכיבים, ומברישים את הדג בתערובת.

4. סוגרים היטב את יריעת האלומיניום ומהדקים, כך שהדג יהיה עטוף לחלוטין, ואופים 20 דקות בדיוק. 

 

לבלוג של מלי גרין בערוץ המשפחה - "אמאל'ה 11"