פילאף של עוף, אורז וירקות שורש

 

מרכיבים

לעוף

  • 10 שוקי עוף
  • 2.5 ליטרים מים
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח, פלפל גרוס

לאורז

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 750 גרם (3/4 שקית) אורז פרסי
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 כרישה חתוכה גס
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה

 

אופן ההכנה

1. שמים בסיר את העוף, המים והתבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-8-7 דקות. שומרים ציר בצד.

2. יוצקים מעט שמן זית לתבנית צלייה חסינת חום, ומטגנים את כל ירקות השורש ועשבי התיבול.

3. מוסיפים את האורז, העוף המבושל ואת ציר העוף ומביאים לרתיחה.

4. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כשעה ורבע. מגישים.

 

ערוק ברז' (קובה אורז)

 

מרכיבים

למעטפת

  • 3/4 ק"ג אורז
  • 400 גרם חזה עוף טחון
  • 1 כפית בהרט
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס מים

למלית

  • 5 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 500 גרם בשר בקר (או עוף), טחון גס או חתוך לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1/2 כפית בהרט

למרק

  • 10 כוסות מים
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 תרמיל הל (מעוך קלות)

 

אופן ההכנה

1. המעטפת: שוטפים את האורז ומשרים במים חמים עד לכיסוי האורז למשך שעתיים.

2. מסננים את האורז המושרה, מוסיפים את יתר החומרים למעטפת ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.

3. מכסים את העיסה בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך כ-3 שעות לספיגת הטעמים.

4. המלית: מחממים במחבת גדולה את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

5. מוסיפים את הבשר או העוף וממשיכים לטגן תוך ערבוב.

6. מוסיפים את הפלפל השחור, המלח, ההל והבהרט, וממשיכים לאדות תוך כדי ערבוב למשך כ- 15 דקות. מכבים את האש ומצננים.

7. המרק: יוצקים את המים לסיר רחב ועמוק, מוסיפים את אבקת המרק, הכורכום, המלח וההל.

8. הרכבת הקובות: נוטלים חופן מבצק המעטפת ובידיים רטובות יוצרים כדור (בגודל כדור טניס).

9. יוצרים גומה במרכז ודוחסים 2 כפות מהמלית, סוגרים ומהדקים.

10. מגלגלים לכדור חלק ,ובעזרת כפות הידיים פוחסים קלות לקבלת קובה שטוחה.

11. מסדרים את הקובות בסיר המרק הרותח בשכבה אחת ובמרווחים גדולים.

12. מנמיכים את האש ומבשלים כ- 15 דקות. מזיזים את הסיר ומפרידים בין הקובות למניעת הידבקותן. מוציאים את הקובות בעזרת כף גדולה ומחוררת.

13. למהדרין: אפשר לטגן את הקובות לאחר הבישול עד הזהבה קלה.

 

  • חשוב: אם אין מקום בסיר לבישול כל הקובות, יש לבשל בכמה פעמים ולא ליצור כמה שכבות. צפיפות בין הקובות תגרום להידבקותן.

 

תבשיל אורז עם ירקות וכנפיים

 

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג אורז שטוף
  • 1 בצל
  • 2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות ומטוגנות
  • 1 חציל, חתוך לקוביות קטנות ומטוגנות (טיגון אחרי קימוח קל)
  • 6 כנפי עוף, מבושלות בציר עוף

 

אופן ההכנה

1. פורסים את הבצל לקוביות ומטגנים בסיר רחב עם שמן זית.

2. מוסיפים מחצית מכמות האורז, מסדרים מעל את קוביות הגזר והחציל, ומניחים מעל את כנפי העוף המבושלות (שומרים את הציר שבו התבשלו).

3. סוגרים בשכבה נוספת של חצי מכמות האורז, הגזר והחציל.

4. מוסיפים שתי מצקות של ציר העוף, מתבלים במעט מלח ופלפל לבן ומכסים את הסיר.

5. כל רבע שעה מוסיפים שתי מצקות של הציר עד שהתבשיל מוכן (סך הכל שלושת רבעי שעה בישול).