דלעת ערמונים ממולאת בקוסקוס סגול
מרכיבים
- 8 דלעות ערמונים
- שמן זית
למילוי
- 1 שקית קוסקוס מלא
- 1 סלק מבושל ומגורר דק
- 2 כפות שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
- 2 כפות כוסברה קצוצה
לתערובת הפירות היבשים
- שמן, לטיגון
- 1 בצל אדום גדול פרוס
- 2-1 כפות סוכר חום
- 1/2 כוס אגוזי מלך
- 2 כפות חמוציות
- 1 כף צימוקים קטנים שחורים
- 1 כף צימוקים צהובים
- מלח, פלפל
לקישוט
- נבטי חרדל
- נבטי בזיליקום
אופן ההכנה
1. מכינים את הדלעות: מסירים מדלעות הערמונים את הכיפות, מרוקנים מגרעינים, מושחים בשמן זית.
2. אופים את הדלעות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-15-12 דקות, או עד שהן מתרככות – הזמן משתנה בהתאם לגודלן.
3. מכינים את המילוי: שמים בקערה את הקוסקוס, מים רותחים (לפי הוראות היצרן), סלק מגורר, שמן זית, שום וקליפת תפוז. מוסיפים את הכוסברה ומערבבים.
4. מכינים את תערובת הפירות היבשים: מטגנים במחבת עם מעט שמן בצל וסוכר חום עד השחמה, מוסיפים אגוזי מלך, חמוציות וצימוקים, ומתבלים במלח, פלפל ומקרמלים מעט.
5. מרכיבים את המנה: ממלאים את הדלעות האפויות בקוסקוס הסגול, מפזרים מעל מתערובת האגוזים ומכסים למחצה בכיפות הדלעת – אך משאירים למילוי לבצבץ מעט. מקשטים בנבטי חרדל ובזיליקום.
פסטייה של עוף ופירות יבשים
מרכיבים
- עלי פילו
למילוי
- 1 עוף שלם מבושל (במים ומלח) מקורר ומפורק
- 2 בצלים פרוסים דק ומטוגנים במעט שמן
- 1 צרור כוסברה קצוצה
- 10 משמשים מיובשים קצוצים
- 8 שזיפים מיובשים קצוצים
- 1 כפית מחוקה קינמון
- מלח, פלפל
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל החומרים וממלאים את את עלי הפילו.
2. מגלגלים לרולדה ואופים בתנור 200 מעלות כ-20 דקות.
3. מגישים עם דבש, פיסטוקים, שקדים וקוקוס.
מרק פירות יבשים וסורבה קוקוס
מרכיבים
- 1/2 כוס שזיפים מגולענים
- 1/2 כוס משמשים
- 1/2 כוס צימוקים
- 1 בקבוק יין אדום
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כוכב אניס
- 1 מקל קינמון
- 1 מקל וניל
- אגוזים קצוצים, להגשה
אופן ההכנה
1. שמים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.
2. מצננים, ומגישים עם סורבה קוקוס ואגוזים קצוצים.
סלמון בתאנים וקלבדוס
מרכיבים
- 300 גרם סלמון
- שמן לטיגון
- 8 דבלים (תאנים מיובשות) פרוסות דק
- 4 שיני שום
- 1 צרור תימין קצוץ
- 1 שוט קלבדוס
- 3 כפות סילאן
- מלח , פלפל
אופן ההכנה
1. מחממים מחבת כבדה, יוצקים את השמן וצורבים את הסלמון. מתבלים במלח ובפלפל.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים על אש גבוהה כ-3 דקות. מגישים מייד.