מרכיבים (תבנית אינגליש קייק)

  • 1 תפוז בינוני, קלוף וחתוך ל-8
  • 1/2 כוס (כ-50 גרם) אגוזים (לא משנה מאיזה סוג)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (100 גרם) שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק.
  2. מפעילים את מעבד המזון עם להב המתכת, ושמים בו את המצרכים בזה אחר זה, לפי סדר הופעתם.
  3. מעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית.
  5. אופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.

 

  • מתוך התוכנית "סיר לשבת" ברדיו קול רגע, בהגשת אסנת לסטר