קרם יוגורט, קראנץ שקדים וממתק בננה קוקוס

4 מנות

 

מרכיבים

  • 2 גביעי יוגורט בקר
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 2 כפיות דבש
  • 1/4 כפות קינמון
  • 2 בננות
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות שקדים קלויים קצוצים
  • כף גדושה קוקוס

 

אופן ההכנה

1. במיקסר שמים את היוגורט הדבש והשמנת ומקציפים עד ליצירת קרם.

2. פורסים את הבננות ומערבבים עם הסוכר, הקוקוס והקינמון ומשהים כ5 דקות.

3. בכוסות גבוהות מסדרים את הקרם בננות ואז את השקדים הקצוצים.

 

ארוחת בוקר בריאה בכוס

 2 מנות

 

מרכיבים

  • 2 פרוסות לחם מלא
  • 2 ביצים
  • 1 מלפפון חתוך לקוביות
  • 1 עגבניה חתוכה לקוביות
  • 1 בצל קטן חתוך לקוביות
  • 3/4 כוס יוגורט עיזים
  • 4 כפות חומץ
  • 1/2 ליטר מים
  • מלח
  • פלפל

 

אופן ההכנה

1. קולים את הלחם וחותכים לקוביות קטנות.

2. בכוס גבוהה ויפה מסדרים את הירקות והלחם שכבות, שכבות ומתבלים במלח ופלפל, יוצקים מעל מעט יוגורט.

3.בסיר קטן מביאים לרתיחה מים וחומץ ושוברים פנימה את הביצים ועושים ביצה עלומה.

4. מניחים מעל את הביצה העלומה ומתבלים מעל מלח ופלפל ומגישים.

 

סלמון צרוב, בצלים חרוכים ורוטב פלפלת

4 מנות

 

מרכיבים

  • ק"ג סלמון נקי מעצמות וחתוך ל-4 מנות
  • 8 פרוסות בעובי 2 ס"מ של בצל לבן
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה
  • 1 כף חרדל גרגרים
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית גרידת לימון
  • צרור עירית קצוצה
  • 1 כף סוכר חום
  • מלח
  • פלפל
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום פרוסים דק

 

אופן ההכנה

1. במחבת כבדה יוצקים מעט שמן זית וצורבים את הבצלים כדקה מכל צד. מתבלים במלח, פלפל וסוכר וצורבים עד שזה מזהיב ומניחים בצד.

2. מבשלים בסיר קטן יחד את כל חומרי הרוטב ומצמצמים לחצי עד שזה מסמיך ומניחים בצד.

3. במחבת כבדה צורבים את הסלמון כ-5 דקות מכל צד.

4. להגשה בצלחת מניחים את הבצלים מעל את הסלמון ויוצקים מעל את הרוטב.