ברוח חנוכה, החלטתי להכין לביבות סלק עם גבינת פטה (טוב, האמת היא שזה בערך מה שמצאתי במקרר). גירדתי את הסלק וסחטתי היטב את המים שניגרו ממנו; הוספתי בצל, ביצים ותבלינים; וטיגנתי עם מעט שמן. התקבלו לביבות נחמדות, אך היתה חסרה להן נוכחות של פטרוזיליה או בצל ירוק או משהו. למרות האכזבה, יצא משהו טוב מההרפתקה: הנוזלים שניגרו מהסלק הזכירו לי שכבר הרבה זמן אני רוצה להכין לימונה ורודה - אז זה מה שעשיתי. הוספתי בנדיבות את מי הסלק ללימונדה, ויצאה לימונדה מתוקה ואדומה עם טעם עדין של סלק.
אז איך מכינים? כמו לימונדה, רק עם תוספת של מי סלק:
- ממיסים סוכר במעט מים רותחים, ומצננים (אני המסתי 4 כפות סוכר, אך המתיקות היא לפי הטעם).
- מוסיפים מיץ מלימון אחד.
- מגרדים בפומפייה סלק (לא מבושל) וסוחטים היטב את המים הניגרים ממנו (משתמשים במי הסלק בלבד).
- יוצקים את מיץ הלימון ומי הסוכר לקנקן ומוסיפים מים (ליטר, פחות או יותר. אני הוספתי 5 כוסות)
- מוסיפים בהדרגה את מי הסלק לפי הטעם (וגם לפי הגוון הרצוי). מערבבים ומגישים קר.
- ענת לבל כותבת את הבלוג טעימונת - הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת