(איור: נועה ליברמן-פלשקס)

אני אוהבת חגים. אני אוהבת את הבריחה הקצרה מהשגרה, את האוכל הטעים, את האוירה המשפחתית ואת העובדה שיש חופש מהעבודה / לימודים (למרות שכרגע זה לא באמת משנה לי). חנוכה הוא חג נהדר. גם חילונים גמורים יתרגשו מהנרות הצבעוניים שדולקים בחלונות, מהסופגניות השמנמנות דולפות הריבה ומהעובדה שסופסוף יש קצת שקט בין סוכות לפסח. לכן, הכנתי לכם רשימה של דברים שצריכים לעשות בחנוכה, כדי לנצל את החג עד תומו.

1. לברך על הנרות לפחות פעם אחת. מההתחלה ועד הסוף, כולל שירת מעוז צור. ואז, כמו בכל שנה, לתהות על מה מדבר השיר: מה זה מצר המנבח? ידעתם שיש לזה עוד שישה בתים? מתי אוכלים? השנה אני מתכוונת לבוא מוכנה עם מידע מוויקיפדיה ולהרשים את כל האורחים.

2. להורים: לקחת את הילדים להצגת חנוכה או פסטיגל ולהיזכר במרמור שפעם ההצגות היו יותר איכותיות, פעם ילדים לא היו יודעים מה זה אינטרנט, חטיפים עלו פחות, ילדים לא צעקו במסדרונות של היכל נוקיה, והיו לנו פחות שיערות לבנות.

3. לאכול סופגניות בלי לדפוק חשבון לאף אחד. עם ריבה, בלי ריבה, עם קרם וניל, שוקולד, חומוס, מטבל פסיפלורה ומרשמלו, מה שעושה לכם את זה. העם היהודי אוהב לחגוג את החגים שלו עם אוכל, והרבה, וכדאי לזכור שגם צום העשרה בטבת בדרך, כדי להפטר מהקלוריות העודפות.

4. לקרוא את סיפור המכבים. אהבתם את משחקי הכס? הזלתם דמעת התרגשות משר הטבעות? בסיפור מרד החשמונאים של חנוכה יש יותר אסטרטגיה, אקשן, תככים ומזימות מבשניהם, ויהודה המכבי הוא סוג של צ'אק נוריס יהודי מוקדם.

5. ארוחת ערב לאור נרות. לא צריך לחכות להפסקת חשמל או לחגיגות 20 שנה יחדיו כדי לאכול ארוחה רומנטית עם בני הזוג. נרות החנוכה מספקים אוירה נעימה ומרגשת, והשמועות מספרות שכשאוכלים בחושך -- משמינים פחות.

6. להקציב לעצמיכם דמי חנוכה ולקנות משהו נחמד. נו, אני באמת צריכה להסביר את זה?

7. לקחת רגע ולחשוב בצורה מעמיקה על מי ומה הביא לכם אור לחיים בשנה האחרונה, ומה מביא איתו חושך אפל וקודר. זה גם יעזור להחלטות השנה הלועזית החדשה, שיגיעו בהמשך החודש.

8. להתבאס שאכלתם יותר מדי, ביזבזתם יותר מדי כסף, ישנתם יותר מדי וטיפטף לכם חלב על בגדי החג. לא נורא! עוד 3 חודשים פסח!

חג שמח!ֿ

לפוסטים נוספים של נועה ליברמן-פלשקס:

לאתר מהות החיים