כשמתחשק לי לפנק את הילדים במשהו שוקולדי, מחמם, מהיר ולא כל כך מזיק לבריאות, אני שואלת: מי רוצה עוגה? אז לכל מי שרגיל לקנות עוגת שוקולד, או להשתמש בתערובות המוכנות שצריך רק להוסיף להם ביצים ושמן, דעו לכם שמעתה - אין יותר תירוצים! עוגת השוקולד המופלאה נמצאת במרחק 8 דקות הכנה, קערה אחת וכף אחת לשטוף, וזה אפילו מקמח מלא.

 

עוד בהבראת מתכונים:

 

המתכון הוא פרווה ועל כן מתאים לרגישים למוצרי חלב, והוא נחשב בריא יחסית משום שאין בו מרגרינה או שמנת צמחית. בנוסף, אין בו כל כך הרבה סוכר.

 

אני נוהגת להגיד שילדים הם כמו עוגה, מה שאתה מכניס זה מה שאתה מקבל, אז כדאי להקפיד על איכות חומרי הגלם. מומלץ להשתמש באבקת קקאו איכותית (הולנדית למשל), בסוכר חום טעים ובקמח מלא איכותי כי הם משפיעים על הטעם של העוגה. גם איכות השוקולד המריר (60% מוצקי קקאו ) המשמש לציפוי, קובעת את התוצר הסופי. את העוגה מערבבים בשני שלבים בקערה שתיכנס למיקרו - והרי לכם היעילות במיטבה.

 

והנה אני עונה מראש לכל השאלות:

 

  • אפשר להחליף מקמח מלא לקמח לבן.
  • אפשר להחליף מסוכר חום לסוכר לבן (זה יוצא יותר מתוק).
  • מלח בעוגה? קורט מלח דווקא מדגיש את טעם השוקולד ואת המתיקות.
  • אפשר להחליף חצי מכמות השמן ברסק תפוחים (1/4 כוס רסק תפוחים, ¼ כוס שמן).
  • מכניסים למיקרו את קערת הפיירקס, היא לא תתנפץ.
  • העוגה לא נדבקת, היא נפרדת מדפנות הזכוכית בקלות.
  • אם העוגה רכה במרכזה אחרי 8 דקות כדאי להפעיל את המיקרו לדקה עד שתיים נוספות.

 

מרכיבים לעוגת שוקולד ב-8 דקות

 

לעוגה:

 

  • 1 כוס קמח מלא
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 4 כפות קקאו איכותי
  • קורט מלח
  • 3 ביצים
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 1 כוס מים רותחים

 

לציפוי:

 

  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 1/3 כוס מים
  • 1 כף סוכר חום

 

הוראות הכנה

 

1. מערבבים בקערת פיירקס בינונית את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והקקאו.

2. מוסיפים את הביצים והשמן וטורפים עם תערובת הקמח, מוסיפים מים רותחים ומערבבים.

3. מכניסים למיקרו ל-8 דקות. מוציאים בזהירות, הקערה חמה.

4. לציפוי: מחממים כדקה (עד שנמס) במיקרו את השוקולד, המים והסוכר, מערבבים ושופכים על העוגה בעודה חמה.

 

גלי לופו אלטרץ היא מדריכת סדנאות בישול בריא