מאפינס עסיסיים עם מרכיב מפתיע - שמן זית. אם אתם חוששים שטעמו ישתלט על שאר המרכיבים, השתמשו בשמן זית כתית מעולה מעודן, המופק מזיתים בשלים שנמסקו בסוף העונה.
מרכיבים
18 מאפינס גדולים בתבנית שקעים
- 2 כוסות (280 גרם) קמח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 1 כוסות (370 גרם) סוכר
- 3/4 כוס (160 מ"ל) שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה בטעם מעודן
- 1 כוס (200 מ"ל) רוויון
- 2 כפיות תמצית וניל
- 4 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס נטיפי שוקולד (רצוי כאלה שמכילים 50% מוצקי קקאו לפחות)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את שקעי התבנית בעטרות נייר.
- שמים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח ומערבבים.
- שמים בקערת המערבל את הסוכר, השמן, הרוויון, תמצית הווניל והביצים ומערבלים במהירות בינונית 2 דקות עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים כדקה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מסירים את הקערה מהמערבל. אפשר להוסיף בשלב זה את נטיפי השוקולד לקערה, לערבב ולצקת לשקעים, או לצקת את התערובת לשקעים ולפזר על כל שקע כפית נטיפי שוקולד.
- אופים 15 דקות, עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש עם מעט פירורים. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית. מניחים על רשת ומצננים לגמרי.
אחסון
- המאפינס יישמרו 5 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. אפשר לעטוף אותם בפלסטיק נצמד ולהקפיא חודש. מוציאים כחצי שעה לפני ההגשה ומניחים להם להפשיר בטמפרטורת החדר.
טיפ מדידה יעיל
- כשמתכון מכיל שמן ועוד מרכיבים רטובים, מזגו אל כוס המידה שלכם קודם את השמן וצקו אותו אל קערת הערבוב. כעת השתמשו באותה כוס לשאר המרכיבים הרטובים, שיחליקו בקלות אל הקערה.