מרכיבים (8 קאפקייקס)
- 1/2 כוס מים
- 1/3 כוס אבקת קקאו
- 1/2 כוס שמן קנולה
- תחליף סוכר השווה ל-3/4 כוס סוכר (ראו פירוט בסוף המתכון)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט
- 1 כוס פחות 1 כף קמח מלא
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 2 ביצים טרופות
לקרם
- 200 גרם שוקולד מריר ללא סוכר
- 6 כפות חלב
כלים מיוחדים: תבנית עם שקעים גדולים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את השקעים בתבנית.
- שמים את המים והקקאו בסיר קטן ומחממים עד לקבלת נוזל אחיד. מסירים מהכיריים, מצננים קצת ומוסיפים את השמן, תחליף הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים.
- מוסיפים את השמנת החמוצה (או היוגורט) ומערבבים.
- שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים במזלג. מוסיפים לתערובת השוקולד ומערבבים. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לשקעים ואופים כ-20 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לחלוטין.
- מכינים את הקרם. ממיסים את השוקולד והחלב במיקרוגל: מפעילים 25 שניות, מוציאים, מנערים את הקערה, מכניסים למיקרו ל-20 שניות נוספות, מוציאים ומערבבים. אם צריך חוזרים על הפעולה עד שהקרם אחיד. מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים במקרר שעה.
- כשהקרם מתקשה מעט מזלפים או מורחים בנדיבות על כיפת כל קאפקייק.
באיזו כמות של תחליף סוכר צריך להשתמש במתכון?
- נוזל סוכרזית / דיאטיפ – 12 מ"ל (1 כוס סוכר = 15 מ"ל נוזל)
- אבקת סוכרלייט / כמו סוכר – 3/4 כוס (1 כוס סוכר = 1 כוס אבקה)
- נוזל סטיביה – 1 כפית שטוחה (1 כוס סוכר = 1 כפית נוזל)
- אבקת סטיביה – 1/2 כפית (1 כוס סוכר = 1 כפית מחוקה אבקה)