בסלט העדשים הזה הקטניות (העשירות בברזל) משמשות בסיס למגוון טעמים ומרקמים: מרכיבים של חורף לצד כאלה של קיץ; גבינה בולגרית מלוחה לצד רוטב מתקתק עם סילאן; ודלעת, שכעת נמצאת במיטבה, לצד נענע מרעננת. התוצאה היא מנה עשירה ומשביעה של סתיו.
מרכיבים (3-2 מנות)
- 500-400 גרם דלעת חתוכה לקוביות
- 2-1 כפות שמן
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כפות סילאן
- 1/2 כוס עדשים ירוקות
- 2 בצלים ירוקים פרוסים
- 1/4 בצל סגול קצוץ דק
- 1/2 כוס עלי נענע טריים קצוצים (אופציונלי, הכנתי גם בלי ויצא טעים)
- 1/2 כוס גבינה בולגרית חתוכה לקוביות (רצוי עם מליחות דומיננטית. אני השתמשתי בבולגרית 5% של "גד", שהתאימה במיוחד)
- גרעיני דלעת לא קלויים (לא חובה, אך מוסיפים טעם ובריאות)
- קצח לפי הטעם
לרוטב
- 1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1 כף סילאן
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כפית חומץ תפוחים
אופן ההכנה
הדלעת
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים בה את קוביות הדלעת.
- מוסיפים את השמן, מלח ופלפל ומערבבים היטב. משטחים בתבנית בשכבה אחידה.
- אופים במשך 15-12 דקות.
- מוצאים מהתנור, מוסיפים 2 כפות סילאן ומערבבים בעדינות. משטחים שוב בתבנית ואופים 3 דקות נוספות. חשוב שבסוף האפייה הקוביות לא יהיו יותר מדי רכות, כדי שלא יימעכו בסלט.
העדשים
- שוטפים את העדשים. מבשלים אותן במים רותחים (ללא מלח!) עד שהן מתרככות - כחצי שעה (רצוי לבדוק ולטעום מדי פעם).
- מסננים מהמים ומצננים.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
- יוצקים את הרוטב על העדשים ומערבבים היטב, כדי שהעדשים יספגו את טעמו.
הרכבת הסלט
- מסננים את העדשים מעודפי הרוטב ומניחים בקערה.
- מוסיפים את הדלעת, הבצל הירוק, הבצל הסגול והנענע, ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים את הגבינה הבולגרית, הקצח וגרעיני הדלעת ומגישים.
- ענת לבל כותבת את הבלוג טעימונת - הגיגים, טיפים ומתכונים של אם מבשלת