הרוטב נפלא גם עם בקר וכבש.
מרכיבים (4 מנות)
- 600 גרם (4 נתחים) חזה עוף נקי
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית לטיגון
לרוטב הצ'ימיצ'ורי
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים
- 1/4 כוס עלי פטרוזיליה טריים
- 1 כפית עלי אורגנו טריים
- 1/4 כוס חומץ בן-יין אדום
- 2 שיני שום, קלופות וכתושות
- 1 פלפלון צ'ילי מיובש, חתוך גס
- 1/4 כפית מלח
- 1/8 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- הרוטב: שומרים 2 כפות משמן הזית בצד, ויוצקים את השאר למעבד מזון. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים למחית גסה.
- חזה העוף: מתבלים את חזות העוף במלח ובפלפל. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את החזות כ-4 דקות מכל צד: כדקה מעל להבה גבוהה והשאר מעל להבה בינונית.
- ההגשה: מעבירים לצלחות, ויוצקים מלמעלה את הרוטב.
גיוון
- אם רוצים להגיש את הרוטב באופן הקלאסי, מוותרים על העיבוד במעבד המזון וקוצצים את עשבי התיבול ואת הצ'ילי ידנית. מערבבים עם שאר המרכיבים. מתקבל רוטב גס יותר.