כדי להכין את המתכון יש להצטייד בתבניות שקעים מסיליקון. בסך הכל יש ליצור כ-50 בסיסים – אם אין ברשותכם כמה תבניות, פשוט אפו אותם בכמה סבבים (זה לא ייקח יותר מדי זמן, כי הם זקוקים ללא יותר מ-15-10 דקות בתנור).
מרכיבים (כ-25 יחידות)
לבסיס
- השומשום (יש להקפיד על מידות מדויקות)
- 170 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר
- 55 גרם (1/2 3 כפות) דבש
- 55 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
- 60 גרם חמאה
- 200 גרם שומשום
- 70 גרם (1/2 כוס) קמח
למילוי
- 200 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד לבן
- 4 כפות אבקת נוגט (להשיג בחנויות בישול ואפייה)
אופן ההכנה
בסיס השומשום
- מבשלים יחד את כל החומרים על אש בינונית, עד שמתקבלת תערובת אחידה בעלת מרקם גמיש.
- מורידים מהאש ומקררים את התערובת כשעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- יוצרים מהתערובת כדורים קטנים, בגודל זית, ומניחים אותם בתוך תבניות השקעים.
- אופים 15-10 דקות, עד שהכדורים מקבלים מאליהם את צורת התבנית.
- מקררים חצי שעה ומשחררים מהתבנית.
המילוי
- ממיסים את שני סוגי השוקולד עם הנוגט בבאן מרי - סיר המונח מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולדים במיקרוגל – מניחים אותם בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולדים נמסים לחלוטין. מוסיפים את הנוגט ומערבבים.
- יוצקים את השוקולד המומס לתבניות שקעים בגודל זהה לאלה שבהן נאפה הבסיס. מקפיאים כשעה.
הרכבת הקינוח
- משחררים את השוקולד מהתבניות ויוצרים כריכים המורכבים מבסיס שומשום, דיסקית מילוי ובסיס שומשום נוסף.
- להגשה חגיגית, אפשר להדביק את הסושי על משטח של שוקולד באמצעות מעט שוקולד מומס.
- אפרת ליבפרוינד היא שף-קונדיטורית ובעלת קייטרינג הגורמה הכשר למהדרין "השלמות שבטעם
"