מרכיבים (כ-100 עוגיות)
- 1 ק"ג קמח לבן
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 1 כף זרעי שומר (לפעמים אני שמה 2 כפות)
- קליפה מגורדת מ-2 לימונים או מ-1 לימון ו-1 תפוז
- 200 גרם (2 כוסות) פירות יבשים מכל סוג: שומשום, אגוזים, צימוקים, משמשים קצוצים, חמוציות, שזיפים
- 7 ביצים
- 1 כוס (240 מ"ל) שמן
- שמן לשימון הידיים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים מלבד הביצים והשמן.
- מוסיפים את הביצים ואת השמן ולשים לבצק חלק. אם הבצק מרגיש יבש מדי מוסיפים עד 1/4 כוס מים.
- משמנים את הידיים ומחלקים את הבצק ל-6 חלקים זהים. יוצרים מכל חלק גליל ארוך, כמו נקניק.
- מניחים בכל תבנית 3 גלילים ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה קלה. באמצע האפייה מחליפים בין התבניות.
- נותנים לגלילים להצטנן לגמרי ומוציאים אותם מהתבניות.
- בעזרת סכין משוננת חותכים את הגלילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ, קצת באלכסון. מסדרים את הפרוסות בתבניות האפייה כשצדן החתוך פונה כלפי מעלה ואופים עוד 10 דקות.
- שומרים בקופסה אטומה, ואפשר גם להקפיא.
- מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria
ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין" בהוצאת מייזליק ספרים