מרכיבים (6 מנות)
לרוטב
- 240 מ"ל (1 כוס) חומץ בלסמי
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
לאורז
- 1/2 1 כוסות אורז שחור (להשיג בחנויות טבע)
- 1/2 4 כוסות מים קרים
- 300 מ"ל (1/4 1 כוסות) שמנת מתוקה
- מלח
- פלפל ארבע העונות
- אגוז מוסקט
- מעט צ'ילי אדום יבש
- גבינת פרמזן מגוררת
- כמה עלי בזיליקום קצוצים
לדג
- 6 נתחי פילה פלמידה לבנה במשקל 200 גרם כל אחד, נקיים מעצמות
- כמה מחטי רוזמרין
- עלים מ-2 ענפי טימין
- מלח גס
- פלפל ארבע העונות
- 2-1 שיני שום קצוצות
- שמן זית
אופן ההכנה
הרוטב
- שמים את החומץ והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב הופך לסמיך מאוד. כדי לבדוק אם הרוטב מוכן יוצקים כפית ממנו על צלחת קרה – הוא צריך להיות כמעט משחתי.
האורז
- שמים בסיר את האורז והמים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 40 דקות על אש בינונית.
- טועמים את האורז כדי לבדוק אם התבשל מספיק - הוא צריך להיות מוכן, אך לא רך מדי.
- מסננים את האורז ושוטפים במים קרים.
- שמים את האורז במחבת ומוסיפים את השמנת, מלח, פלפל, אגוז מוסקט וצ'ילי. מבשלים עד שהשמנת מצטמצמת והאורז הופך למעט דביק.
- מוסיפים גבינת פרמזן ואת הבזיליקום ומערבבים קלות.
הדג
- מערבבים את התבלינים והשום עם מעט שמן זית. מורחים את נתחי הדג בתערובת.
- מלהיטים מחבת ומניחים בה את נתחי הדג כשהעור פונה כלפי מטה. לאחר כ-3 דקות הופכים וצולים עוד כ-3-2 דקות. כוונו את גובה האש כך שהנתח לא ייחרך, אך מצד שני יספיק להיצלות. הקפידו שלא לצלות את הדג יותר מדי, כדי שלא יתייבש.
ההגשה
- שמים אורז בצלחת ומניחים עליו את פילה הדג. יוצקים על הדג מעט מהרוטב.
- אפשר לקשט במעט נבטי צנונית וסלק טרי קצוץ דק, שיעניקו למנה פריכות.
- שף גיל גלר הוא מבעלי קייטרינג גיל גורמה