מרכיבים
- 2 ביצים XL
- 1 ו-1/2 כוסות סוכר דמררה (300 גרם)
- 1 גביע שמנת חמוצה (150 גרם)
- 2 ו-1/2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 כפית הל טחון
- 1 תפוח עץ בינוני מזן גרני סמית
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 50 גרם חמאה מומסת
- 1/4 כוס יין לבן חצי יבש
אופן ההכנה
- מכינים את הבלילה: מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
- מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים את השמנת החמוצה, הקמח, אבקת האפייה והתבלינים לסירוגין.
- חותכים את התפוח לקוביות של 2X2 ס"מ. מוסיפים את התפוחים, האגוזים, והחמאה המומסת והיין.
- יוצקים את התערובת ל-2 תבניות אינגלישקייק קצרות באורך 25 ס"מ.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות. יש לבדוק שקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים.
עוגת דבש, תאנים ושקדים
מרכיבים
- 1 ו-2/3 כוסות קמח (235 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית קינמון
- 125 גרם חמאה רכה או 1/2 כוס שמן
- 1 ו-1/4 כוסות (300 גרם) חלב או מים
- 1 כוס דבש (300 גרם)
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 2 ביצים
- תרסיס שמן בטעם חמאה
- 100 גרם שבבי שקדים מולבנים
- 3 תאנים מיובשות חתוכות לרבעים
אופן ההכנה
- מנפים את החומרים היבשים.
- מחממים בסיר את החלב, הדבש ומחצית מהסוכר עד שכל התערובת אחידה.
- מקציפים במיקסר את הביצים ומעט מהסוכר שנותר לקציפה אחידה ורכה. מעבירים לקערה.
- מערבבים בקערה נפרדת קמח, אבקת אפייה וקינמון. מוסיפים את תערובת היבשים לקציפה בהדרגה.
- מוסיפים לתערובת הבצק את החלב והדבש ואת החמאה.
- משמנים בתרסיס שמן תבנית קוגלהוף קוטר 22 ס"מ (או תבנית רגילה בקוטר 24 ס"מ), ומפזרים בתחתית שבבי שקדים מולבנים.
- יוצקים מעל את התערובת. מפזרים מעל את קוביות התאנים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50-45 דקות.
עוגת סילאן, טחינה ופיסטוקים
מרכיבים
- 4 ביצים
- 2 כוס סוכר
- 3 כוסות קמח (420 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
- 200 גרם סילאן
- 150 גרם טחינה גולמית
- 1/2 כוס פיסטוקים גרוסים גס
לרוטב
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס סילאן
- חלבה קצוצה
- פיסטוקים קלופים
אופן ההכנה
- מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
- מנפים את הקמח ואבקת האפייה.
- משלבים את השמנת מתוקה והקמח לסירוגין תוך כדי ערבוב איטי.
- מערבבים בקערה נפרדת את הסילאן והטחינה ומשלבים אותם בסוף התהליך. מוסיפים את שברי הפיסטוקים.
- יוצקים לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות עד להזהבה קלה, וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
הרוטב והקישוט
- מרתיחים את חומרי הרוטב, ויוצקים על העוגה.
- מקשטים בשברי פיסטוקים קלופים ומעט חלבה קצוצה.