מרכיבים (8 מנות)
- 1 כוס קינואה לבנה
- 1 כוס קינואה אדומה
- צרור פטרוזיליה, קצוץ
- 1/2 צרור נענע, קצוץ
- 4 גבעולי בצל ירוק
- מיץ מלימון אחד
- 4 כפות שמן זית
- 1 כוס גרגירי רימון
- 250 גרם חמוציות קצוצות
- אפשרות: 1/2 פלפל חריף קצוץ דק
אופן ההכנה
- שמים את שני סוגי הקינואה בסיר. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שכל המים נספגים בקינואה.
- מכבים את האש ומשאירים את הקינואה עוד 20 דקות בסיר, כשהוא מכוסה.
- מפרידים את הקינואה עם מזלג ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מערבבים בקערה את שאר מרכיבי המתכון. מוסיפים את הקינואה ומערבבים. מגישים את סלט הקינואה בקערה גדולה או כמנה אישית על גבי עלה של אנדיב.
- איל מרון הוא הבעלים והשף של ביסטרו "טשרניחובסקי 6"
בתל אביב