(דודו פז)

מי עמד בשער השבוע?

מקבץ שערים מהשבוע הראשון של אוקטובר: אילנית (אוקטובר 1970), אבי טולדנו (אוקטובר 1973), טוני קרטיס, כוכב הסרט "לפקה" בבימויו של מנחם גולן (אוקטובר 1974), להקת האחים והאחיות (אוקטובר 1975), ברוק שילדס, כוכבת הסרט "ילדה יפה" (אוקטובר 1978), שריל לד, המחליפה של פארה פוסט בסדרה "המלאכים של צ'ארלי" (אוקטובר 1979).

שערי השבוע

 

חוליות האמנים פשטו על סיני

"אמנים לקווים", זה שם המבצע השנתי של ענף תרבות בצה"ל בערב ראש השנה, במסגרתו מגויסים מיטב אמני ישראל לבדר את הלוחמים ברחבי חצי האי סיני, הבקעה ורמת הגולן. חלק עושים זאת כפוף לצו קריאה צה"לי, רבים אחרים מתנדבים. ההיענות, יש לציין, כמעט מלאה.

בפלוגה המתכוננת להמריא לסיני בבואינג של חיל האוויר (בשנים הקודמות הורידו אותם במטוס התובלה הרקולס) נמצאים יהורם גאון, שלמה ארצי, צביקה פיק, גדי יגיל, טוביה צפיר, חנן יובל, דודו טופז, הכל עובר חביבי, הפרברים, אורי שבח, חופני, יואל שר, אביבה הד, דני גרנות ועוד מספר לא מבוטל של נגנים ומלווים. תזמורת חיל האוויר בהרכב מלא מגיעה בטיסה נפרדת.

אחרי 35 דקות טיסה בגובה 15,000 רגל נוחתים בשדה-התעופה של רפידים, אחת מעוצבות השיריון בסיני. חוליות הבידור נקבעו מראש וכל אמן יודע לאן הוא משובץ.

"זו השנה התשיעית שאנחנו מורידים אמנים לקווים. בשנים הקודמות היה בלאגן, אבל למדנו מהניסיון וכעת הכל דופק כמו שעון", מתגאה אחד מאנשי ענף תרבות.

אחרי מנוחה והתארגנות קצרה עושים חימום על הבמה המאולתרת, המורכבת משלוש משאיות פתוחות וצמודות זו לזו. כתבת להיטון מצטרפת לחוליית בידור המורכבת מיהורם גאון, חופני והצמד שבר ענן. גאון וחופני חוברים יחד לביצוע "דרור יקרא" במקצב תימני, ו'נאלצים' לתת כמה וכמה הדרנים (אוקטובר 1976)

בדרך לסיני: שלמה ארצי (בחולצת משבצות) וחנן יובל על כבש המטוס; יהורם גאון ממתין להסעה

 

הקיבוצניק שכבש את צרפת

יוני נמרי עשה קפיצת-דרך מרשימה מקיבוץ אשדות יעקב, שם נולד ב-1951, עד לצמרת המצעדים בצרפת. בין לבין הוא הספיק לשרת בצוות הווי פיקוד הדרכה, להתחתן עם הזמרת רותי נבון, להתגרש, ללמוד שנה בבית-ספר למלונאות - ובגיל 25 הסתער על השוק הצרפתי, כשהכניס כמה וכמה להיטים למצעדים.

את עבודת השטח עשה מי אם לא חיים סבן, האמרגן והמפיק בעל מגע הזהב.

חוץ מלהיטים, יש לו שם גם עדר של מעריצות. מה הפלא. הוא גבוה, מצויד בזוג עיניים תכולות, שיער ארוך שופע ולוק שמזכיר את מייק ברנט.

בחופשת מולדת ראשונה אחרי שנה וחצי בצרפת, הוא מנפק נתוני מכירות מרשימים ("מאות אלפי תקליטים מכל אחד מארבעת הלהיטים האחרונים שלי"), חשיפה והערצה ("כתבות ופוסטרים בעיתוני הפופ הנפוצים, מועדון מעריצים המונה 200 אלף חברים), מסחור ("המעריצים קונים חולצות טריקו עם הדפסים שלי, מחרוזות ופוסטרים") והישגים מקצועיים ("מלחינים ותמלילנים ידועים שמחים לכתוב עבורי"). משפט מחץ לסיכום: "יכולתי להיות זמר מצליח בארץ, אבל טוב לי בצרפת. יש לי שם כבוד, תהילה והרבה כסף. רק השנה מכרתי קרוב למיליון תקליטים".

סוף דבר: ב-1981, בעקבות תאונה בה שכל את אשתו ובנו, מחליט יוני לפרוש מהשואו ביזנס ולהתמסר ללימודי רפואה משלימה, בדגש על שיקום עמוד השדרה, תחום בו הוא עוסק עד היום (אוקטובר 1977).

 

מאשדות יעקב לפאריז. עטיפת שני תקליטונים צרפתיים של יוני נמרי

 

חזון אחרית הימים התממש כעבור שנה וחצי

להקת הרוק אחרית הימים היא ההבטחה הגדולה של תחילת שנות ה-70. את הלהקה מקים, באוגוסט 1971, המתופף והמוסיקאי זוהר לוי, והוא מצרף אליו את גבי שושן, מירי אלוני, אלי מגן ויצחק קלפטר. הלהקה נכנסת לאולפני קולינור להקלטת אלבום הבכורה, ומתחילה לירות להיטים בצרורות:

"העץ הוא גבוה", "אין מקום לשניים על עמוד החשמל", "יש לי יום הולדת", "הנסיכה", "תחת עץ האקליפטוס" ועוד.

האלבום האיכותי גורף שבחים והלהקה צוברת תארים ופרסים, אבל הקהל לא נוהר בהמוניו להופעות, מה שמביא להחלטה לפרק את ההרכב, כשנה וחצי בלבד לאחר שהוקם (אוקטובר 1971).

אחרית הימים באולפן. מימין: לוי, שושן, אלוני, מגן וקלפטר (יושב: טכנאי הקלטות)

 

בכורה חגיגית ל"מכת בחורות"

הפרמיירה החגיגית של "אבו אל בנאת", סרטו של שייקה אופיר, התקיימה בתל-אביב ימים ספורים לפני פרוץ מלחמת יום הכיפורים. זו הסיבה שמפקד חיל האוויר, אלוף בני פלד ואלוף (מיל.) אריאל שרון, הרשו לעצמם להיענות להזמנה והתייצבו לאירוע החגיגי. בתוך זמן קצר הם ימצאו עצמם שקועים עד צוואר בקרבות בלימה עקובים מדם מול הצבא המצרי בסיני.

בינתיים, באווירה של 'עסקים כרגיל', קידם אופיר בפתח האולם את סוללת הידוענים, ובהם ראש עיריית תל-אביב, יהושע רבינוביץ, הסאטיריקן דן בן-אמוץ והשחקנים גילה אלמגור, יוסף שילוח ז"ל, חנה מרון, יהודה ברקן, אריה אליאס, מיכל בת-אדם, אבנר חזקיהו ועוד רבים וטובים (אוקטובר 1973).

 

הטובים לפרמיירה. שייקה אופיר והאלוף בני פלד בבכורת "אבו אל בנאת"

 

המפלצת שמפחידה את זוכה הפסטיבל החסידי

עודד בן-חור, יוצא להקת חיל הים (במחזור שאחרי שלמה ארצי) וסטודנט שנה שלישית לתואר במדעי המדינה, מפתיע את כולם - ובעיקר את עצמו - כשהוא זוכה במקום הראשון בפסטיבל הזמר החסידי, השביעי במספר.

אחרי ההתרגשות הראשונית הוא מצהיר: "לא התאמצתי במיוחד לטפח קריירה של זמר אחרי השיחרור. זה מאוד מחמיא לזכות בפסטיבל, אבל המפלצת הזאת שנקראת עולם השעשועים מפחידה אותי. אני מעדיף להמשיך בלימודים". בן-חור אכן עמד בדיברתו, השלים את לימודי התואר, התקבל לעבודה במשרד החוץ ו-18 שנים לאחר הזכייה בפסטיבל התמנה לשגריר ישראל בותיקן.

ובחזרה לפסטיבל החסידי. במקום השני זכו גלי עטרי, בני רוזנבאום וישראל גוטסדינר (צמד "רעים") בשיר משותף, "ולירושלים עירך", במקום השלישי זכתה אילנה רובינא. שלישיית שוקולד מנטה מסטיק וצביקה פיק דורגו במקומות האחרונים (אוקטובר 1975).

חסידים בצמרת. מימין: גלי עטרי, בני רוזנבאום, עודד בן-חור, אילנה רובינא וישראל גוטסדינר

 

קוני למל, שגריר ישראל בלוס אנג'לס

מייק בורשטיין ייזכר לעד בתור קוני למל, האברך המגמגם בעל הפאות המסתלסלות. אבל בדירתו המפוארת בבית דירות יוקרתי בלוס אנג'לס, בה הוא מארח את כתבת להיטון, הוא מדבר בשטף. מייק עושה כאן שירות הסברה ממדרגה ראשונה לישראל, עם לוח הופעות עמוס במועדוני-לילה של ישראלים ואמריקנים, ובאירועים של הקהילה היהודית. ממש שגריר לא רשמי של ישראל בלוס באנג'לס. "הקהל היהודי-אמריקני דורש לשמוע 'הבה נגילה', 'ירושלים של זהב' ו'שארם א-שייח'", הוא מתלונן בחיוך. "בהתחלה זה עיצבן אותי, אבל אז הבנתי שבעצם, זה מה שמייצג עבורם את מדינת ישראל".

מייק, יליד ניו-יורק ובן למשפחת שחקני תיאטרון, חי את הבמה מגיל אפס כמעט. בזכות שליטתו באנגלית קיבל תפקידים (אומנם משניים) במספר סדרות טלוויזיה, בהן "משימה בלתי-אפשרית" ו"משפט דיבה". אלבום הצילומים שלו גדוש מפגשים עם השמות הנוצצים של תעשיית הבידור בהוליווד, בהם הבדרן סמי דייוויס, במאי הקולנוע נורמן ג'ואיסון, השחקן פיטר גרייבס (כוכב "משימה בלתי-אפשרית"), המלחין הנרי מנצ'יני ורבים אחרים, אבל מה שבאמת חסר לו זה לא אבק כוכבים, אלא דווקא "הסטקיות של דיזנגוף, הקהל הישראלי והמאכלים של החותנת שלי" (אוקטובר 1973).

 

כוכבים באלבום. מייק בורשטיין עם פיטר גרייבס (ימין), סמי דייוויס (שמאל למעלה) והנרי מנציני

 

החברה של דותן לא ידעה שהיא מאורסת לו

בחודש שעבר צוין עשור למותו של הבדרן דודו דותן, באירוע רב-משתתפים ב"צוותא" בתל-אביב. החודש לפני 32 שנים חגג דודו יומולדת 30, בקוטג' המטופח שלו ברמת השרון. כדי שהמוזמנים הרבים לא יחשבו שזו הסיבה היחידה למסיבה, הדביק דוד כרזה גדולה על דלת הכניסה, ובה עוד כמה וכמה סעיפים, ובהם: "שיחרור מהצבא (לא הספקתי לחגוג לפני עשר שנים), התרת קשרים וחידוש קשרים, סיום ההצגה שלי 'מחכים לדודו', הגירושין שלי, האירוסין שלי..."

סעיף האירוסין סחט תגובת הפתעה ממירי, חברתו מזה חודש ימים של דודו. "אף אחד לא שאל אותי אם אני בכלל מסכימה להתארס", אמרה בחיוך. אבל כנראה שדודו ידע מה הוא כותב. עובדה: הם התחתנו כעבור זמן לא רב.

נצפו בחגיגות ה-30: פנינה רוזנבלום, המיליונר שמואל פלאטו-שרון, אבי טולדנו, יזהר כהן, שושנה דמארי, אילנית, יהודה ברקן, מני פאר.

בלטה בהיעדרה עירית, גרושתו של בעל השמחה (אוקטובר 1979).

 

הרי את מאורסת לי. דודו דותן וידידתו מירי במסיבה

 

יצא להכין כתבה - חזר עם כלה

רפי גינת, אימת התאגידים והקוליפורמים, התחיל את קריירת התחקירים שלו ככתב (ובהמשך, מגיש) "כלבוטק" בערוץ הטלוויזיה הממלכתי. זה קרה אחרי ארבע שנים

(1978-1974) בהן שימש כתב ומגיש בערוץ הספורט של הטלוויזיה. רק כעבור למעלה משני עשורים 'ייבא' את "כלבוטק" לערוץ השני.

לחתונת עמיתו, חנן עזרן, הכתב לענייני תעופה, הוא הוזמן כאורח, לא כתחקירן. עזרן הכיר את אשתו לעתיד, נורית, דיילת אל על, במסגרת כתבה שהכין. לחתונה שהתקיימה על מדשאות "בית ציוני אמריקה" בתל-אביב, התייצבו כוכבי ומנהלי הערוץ: חיים יבין, יעקב אחימאיר, ויקטור נחמיאס, אלימלך רם, דן רביב, יאיר אלוני, יצחק לבני, נחמן שי, טוביה סער, ניסים משעל ועוד רבים וטובים (אוקטובר 1978)

שווה תחקיר? רפי גינת עם חנן עזרן וכלתו נורית

 

"הרגליים של המדינה" מוכר נעליים

אבי כהן, עושה היסטוריה ככדורגלן הישראלי הראשון המשחק בליגה האנגלית. ב-1979, אחרי קריירה מרשימה במכבי תל-אביב ובנבחרת, הוא מתקבל למועדון הפאר האנגלי ליברפול, בשורותיו הוא משחק במשך שנתיים וחצי. השיא נרשם ב-1981, עם זכייתה של ליברפול בגביע אירופה לאלופות.

כהן ("הרגליים של המדינה") הופך מהר מאוד דמות נערצת בישראל, מודל לחיקוי וגם... מקדם מכירות של נעלי ספורט.

חברת "נעלי אליס" מחתימה אותו על חוזה פירסום ומגרילה בין כל קוני הנעליים כרטיס טיסה וכרטיס כניסה למשחק של ליברפול. (אוקטובר 1979).

 

נעליים גדולות. אבי כהן במודעת "נעלי אליס"

 

פרומו חינם ל"כץ וקרסו" על חוף אילת

נופשים בעיר-הקיט הדרומית אילת מופתעים למראה זוג היפיס, שמתנשקים ומתגפפים בלהט על החוף. לסקרנים המתקהלים מוסבר שמדובר בסצנה מתוך הסרט הישראלי החדש "כץ וקרסו", בבימויו של מנחם גולן. לא לוקח להם הרבה זמן לזהות את השניים - גדי יגיל וניצה שאול, המגלמים זוג נאהבים בסרט - שממש נכנסו לתפקיד תוך התעלמות מופגנת מההמולה שיצרו (אוקטובר 1971).

  

חולות לוהטים. גדי יגיל וניצה שאול בחוף אילת